Magabiztos sikerrel zárta a csoportkört a pólóválogatott

FINA2017, Vizes VB, Franciaország-Magyarország, férfi vízilabda mérkőzés
A magyar férfi vízilabda-válogatott az oroszokkal játszik az elődöntőbe jutásért
Vágólapra másolva!
Utolsó csoportmeccsét játszotta Franciaország ellen a hazai rendezésű világbajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott. A sima győzelem végül csoportelsőséget jelentett, hiszen az olaszok nem tudták minimum tíz góllal megverni az ausztrálokat.
Vágólapra másolva!

Märcz Tamás szövetségi kapitány a mérkőzés előtt elmondta, azt kérte csapatától, hogy csak a saját meccsükkel foglalkozzanak, a játékvezetés és az olaszok későbbi meccse sem veheti el a figyelmét a játékosoknak.

Zalánki nagy munkában Fotó: Mudra László - Origo

A meccset jól kezdtük, alig telt el egy perc, Vámos Márton már-már szokásos átlövése talált utat a francia kapuba, majd Erdélyi Balázs szerzett gólt emberelőnyből, így ő is megszerezte első gólját a világbajnokságon.

A franciák első lövését Nagy Viktor védte, majd Varga Dénes növelte az előnyünket szintén emberelőnyből. Egy kivédekezett emberhátrány után Vámos szerezte meg második gólját, majd Zalánki Gergő szerzett gólt előbb a szélről, majd ugyanonnan emberelőnyből is eredményes volt. A negyed hajrájában emberelőnyből pókhálózta ki Nagy Viktor kapuját Michal Izdinsky, megszerezve a franciák első gólját.

Erdélyi csavarja ezúttal nem jött be Fotó: Mudra László - Origo

A második negyedben rövid gólcsend után Manhercz Krisztián szerzett előnyös gólt, majd Alexandre Camarasa köszönt be Nagy Viktornak. A franciák egy ötméterest követően léptek még közelebb, Mehdi Marzouki lőtte be a büntetőt. Amikor kellett, újra Vámos villant, 8-3-ra alakítva az eredményt. A negyed végét Marzouki bombája zárta, ezzel a negyedet a franciák nyerték 3-2-re.

Decker és Varga harca a labdáért Fotó: Mudra László - Origo

A második félidőre Decker Attila állt be a magyar kapuba, de a negyed elején támadásban voltak a játékosok. Hosnyánszky Norbert lőtt gólt kettős emberelőnyből, majd Varga Dénes vitte végig a labdát a félpályától, és lőtt gólt közvetlen közelről. A negyed közepén Gór-Nagy Miklós is megszerezte első vb-gólját, emberelőnyből lőtt a szélről. A franciák öt másodperccel a vége előtt lőtték egyetlen góljukat a negyedben, Decker jól szállt be a kapuba. 11-5-tel fordultunk az utolsó negyedre.

Veretlenül zárta a csoportkört a válogatott Fotó: Mudra László - Origo

A negyedik negyed francia góllal indult, Marzouki talált be, majd Vámos lőtte be negyedik gólját is egy francia piros lap után. A folytatásban Varga Dénes villant, parádés gólt ejtett. Marzouki gólja zárta a negyedet, a lécről lepattanó labdát Decker sodorta be a saját kapujába, a végeredmény 13-7 lett.

Magyarország-Franciaország 13-7
gólszerzők: Vámos 4, Varga Dénes 3, Zalánki 2, Erdélyi, Manhercz, Hosnyánszky, Gór-Nagy ill. Marzouki 4, Camarasa 2, Izdinsky

A csoportelsőség végül az olasz-ausztrál meccsen múlt, mi 13-3-ra vertük az ausztrálokat, míg az olaszok csak 13-5-re, így a magyar csapat végzett a csoport élén, és került a papíron gyengébb ágra.

„Nem számítottam könnyű meccsre, Hárai és a Mezei is a fülével bajlódik, utóbbi kapott több lehetőséget, de mindkettőt kezelik, Hárai ezúttal pihenhetett. Kilenc-tíz ember játszotta végig a meccset, reméljük, hogy a folytatásban mindenki végig bevethető lesz" – mondta Märcz Tamás a meccs után.