Gyógyfürdőben áztatnák testüket az ausztrál úszók

564886645 Horizontal
Australia's Bronte Campbell celebrates after winning the final the of the women's 50m freestyle swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 9, 2015. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV / AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
Az ausztrál úszóválogatott tagjai egy dologban valamennyien azonos véleményt képviselnek: Budapest világszínvonalú létesítményekkel és helyszínekkel fogadta a versenyzőket. Az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Jacco Verhaeren röviden tájékoztatta a sajtó képviselőit a világbajnoksággal kapcsolatos várakozásaikról, Bronte Campbell pedig előzetes várakozásairól beszélt.
Vágólapra másolva!

Jacco Verhaeren szövetségi kapitány azt mondta: "Mindenekelőtt hadd gratuláljak Magyarországnak! Lenyűgöző munkát végeztek.

Mint általában, most sincsenek elvárásaink az érmeket illetően, célunk az, hogy a tőlünk telhető legtöbbet kihozzuk magunkból. Idén számos újonc van a csapatban, nem akarunk terhet róni rájuk magas elvárásokkal. Arra törekszünk, hogy valamennyien jól szerepeljenek és tapasztalatot szerezzenek."

Jacco Verhaeren, az ausztrálok szövetségi kapitánya bízik a jó szereplésben Forrás: ANP/AFP/Jeroen Jumelet

Verhaeren, a holland válogatott korábbi edzője a váltással kapcsolatos kérdésre a következőket válaszolta:

"Nos, a nyelv mindenképpen egész más a két válogatott esetében. A viccet félretéve, ez egy egészen különleges élmény. Ausztrália kiterjed infrastruktúrával, nagyszerű edzőkkel és rengeteg uszodával bír. Nagyon sokat tanultam 20 vezető edzőtől. A gondolkodásmód közös: mindenki keményen dolgozik a győzelemért. Ha valaki szereti az úszást, ennél jobb helyen nem is lehetne."

Az olimpiai aranyérmes, világbajnok és rekordtartó Bronte Campbell a helyszínről, Magyarországról, a fővárosról és a versennyel kapcsolatos várakozásairól így nyilatkozott:

Nagy élmény lesz ilyen közegben versenyezni. Nagyon tetszik a létesítmény, alig várom, hogy itt ússzak. Sosem voltam még ilyen hatalmas uszodában, legközelebb talán jövőre lesz majd rá lehetőségem."

Bronte Campbell a versenyek után egy budapesti gyógyfürdőben pihenné ki a fáradalmakat Forrás: AFP/Alexander Nemenov

"Tettünk egy röpke látogatást a városban. Ellátogattunk egy ausztrál kávézóba, My Little Melbourne a neve.

Elsőre barátságosnak tűnnek a helyiek. Két hete érkeztünk, elég gyorsan át tudtunk állni, készen állunk a megmérettetésre."

"A legfőbb célom gyorsan és fájdalommentesen úszni. Jelenleg is egy korábbi sérülésből igyekszem teljesen felépülni, ez elég jó kezdete lehetne a következő 4 éves ciklusnak.

Szeretek világbajnokságokon indulni, ilyenkor a legkiválóbb úszók mérik össze magukat a világ számos pontjáról, ezért a forma ellenőrzése végett is hasznos, de számomra 2020 a következő igazán nagy mérföldkő."

A budapesti vizes vb úszóversenyei vasárnap kezdődnek el a Duna Arénában.