Társoldalunk:

Nagy Viktor: Minden magyar érezte, hogy csoportelsőnek kell lenni

2017.07.22. 18:08

A magyar férfi vízilabda-válogatott szombaton sajtótájékoztatót tartott, amelyen szó esett a csoportmeccsekről, a negyeddöntős esélyekről és a sérültekről.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a sajtótájékoztató elején megköszönte a szurkolók támogatását, majd elmondta, hogy nehéz meccseken vannak túl, éppen ezért nagyra értékeli, hogy a csapat kiharcolta a csoportelsőséget. Akár a spanyolokkal, akár az oroszokkal játszunk, megvan a győzelmi esélyünk.A spanyolok hajlamosak arra, hogy minél élesebb a meccs, annál jobban játszanak. Az oroszok a jövő csapatát építik, fiatalok, energikusak" - méltatta a lehetséges ellenfeleket a kapitány. A sérültekkel kapcsolatban mindenkit megnyugtatott, nincs komoly baj, mindenki bevethető lesz a vb hátralévő részében.

Märcz Tamás a férfi vízilabda szövetségi kapitányFotó: Mudra László - Origo

Mancherz Krisztián szerint a csapat elérte a célját a csoportgyőzelemmel, de még ennél is fontosabb, hogy mind védekezésben, mind támadásban stabilan játszott. Zalánki Gergő is ezt emelte ki, hozzátéve, hogy az ausztrálok ellen kicsit izgultak, de aztán ráéreztek és beindult a gépezet. „Az olasz meccsből kihoztunk mindent, amit csak lehetett, ha máshogy alakul, valószínűleg simán megvertük volna őket. A franciák ellen elfáradtunk - én legalábbis -, de azt is megoldottuk."

Nagy Viktor elmondta, az ausztrál meccsnek úgy mentek neki, hogy jobbak, de mégiscsak a vb első meccse volt, mindenkin nagyobb volt a nyomás.„Ennek ellenére nyugodtan játszottunk - mondta. - Különös volt ez a csoport, amelynek a végén az ausztráloknak kellett szurkolnunk, hogy igazság legyen.Minden magyar érezte, hogy nekünk kell a csoportelsőnek lenni.

Nagy Viktorék péntek este az ausztráloknak szurkoltakFotó: Mudra László - Origo

Märcz Tamás még hozzátette, nehéz kétnaponta meccset játszani, de csak A tervvel készült erre a világbajnokságra.

A csapat kezd összeérni, ráadásul most van egy kis időnk pihenni, az edzéseken kimoshatjuk magunkból a fáradtságot.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 13–7-re legyőzte a franciákat az utolsó csoportmeccsen, így egyenes ágon bejutott a negyeddöntőbe, ahol a spanyol-orosz párharc győztesével játszik.