Társoldalunk:

Nem Szerbiával találkozik a döntőben a magyar pólóválogatott

2017.07.27. 23:16

A 17. FINA vizes világbajnokság elődöntőjében a horvát válogatott legyőzte a címvédő Szerbiát, így Märcz Tamás csapata Horvátországgal találkozik a fináléban.

A szerb Nikola Jaksic (b) és a horvát Maro Jokovic a férfi vízilabdatorna elődöntőjében játszott Szerbia - Horvátország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti SportuszodábanForrás: MTI/Czagány Balázs

Végig kiegyenlített, izgalmas mérkőzést vívott egymással a két válogatott. A találkozó forgatókönyve sokáig az volt, hogy a legutóbbi vb-t megnyerő - illetve az aktuális olimpiai és Európa-bajnok - szerbek vezetéshez jutottak, a horvátok pedig egyenlítettek. A hajrában azonban fordult a kocka. A legutóbbi öt vb-n érmet szerző horvátok a negyedik negyed közepén, 11-10-nél vezettek először a találkozón, a szerbek pedig csak egyszer tudtak egyenlíteni, 12-11 után másodjára már nem.

A horvát Andelo Setka (j) és a szerb Stefan Mitrovic a férfi vízilabdatorna elődöntőjében játszott Szerbia - Horvátország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti SportuszodábanForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A szerb-horvát mérkőzés a 2015-ös, kazanyi vb és a 2016-os, riói olimpia döntőjének visszavágója volt.

A szombati finálé 20.30-as kezdési időpontja és helyszíne - a margitszigeti Hajós Alfréd Uszoda - még változhat, erről pénteken születhet végleges döntés.

Eredmények:
vízilabda (Margitsziget), férfiak:

elődöntő:
Horvátország-Szerbia 12-11 (1-1, 4-4, 4-4, 3-2)
MAGYARORSZÁG-Görögország 7-5 (2-1, 3-3, 1-0, 1-1)

Bombasztikus magyar gólok, vb-döntőt játszanak a férfi pólósok

A magyar férfi vízilabda-válogatott káprázatos játékkal 7-5-re legyőzte Görögországot a budapesti vb elődöntőjében. A mérkőzésen Hosnyánszky Norbert olyan svédcsavargólt lőtt, amelyet hetekig fognak ismételni a televíziók. A kőkeményen védekező görögök alaposan megnehezítették a magyar együttes dolgát, amely 2013 után ismét világbajnoki döntőre készülhet. Az első ráúszásnál némi görög segítséggel a magyarok hozták el a labdát.