Vágólapra másolva!
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki 2000-2008 között szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatottal, mostantól az Origo olvasóival osztja meg gondolatait a budapesti vizes világbajnokság magyar érdekeltségű vízilabdameccsei után. A női vízilabda-válogatott görögökkel szemben 10-9-re megnyert ötödik-nyolcadik helyért zajló, alsóházi rájátszás meccs után Kemény Dénes a következőket írta.
Vágólapra másolva!

Nehéz szülés volt! A nők gondolkodását egy férfinak megérteni? Hát ebben az elmúlt néhány ezer évben közepes sikert értünk el.

Mert mi csak csodáljuk őket, mert valójában ők a teremtés koronái, nem mi.

Már azt sem értettem, hogy miért kellett a bizonytalanságot átmentenünk az előző meccsről. Így az alagút a megelőző négy negyedről sajnos hatra nyúlt.

Egy régi fényében csillogó görög csapatot vertek 7-3-ra térfél csere után. Amit most kívánok: rossz másfél meccs után legyen most ugyanennyi jó!

A görögök után jöhetnek az olaszok Fotó: Szabó Gábor - Origo

Valamennyit az okokról is, hogy mi lehetett a feltámadás háttere. Kapott a csapat Attila kapitánytól egy komoly segítséget (végül is ez a dolga, ha már gólt nem lő), mert

a játékmodor megváltoztatásával a csapat hirtelen duzzadni kezdett az önbizalomtól.

Jöttek sorban a kivédekezett görög támadások, előnyök, ezekből fakadóan pedig a túloldalon a tiszta helyzetek és sorban a gólok. Újra egymásra talált a munkanap délutánján is megtelt lelátó a csapattal, nagy ünneplés lett a vége.

Munkaidőben is tele volt a Hajós-uszoda lelátója Fotó: Szabó Gábor - Origo

Pihenjétek ki magatokat lányok, asszonyok és bátran, kivont karddal az utolsó csatába!

Kemény Dénes