Vágólapra másolva!
Harmadikként zárt a magyar nőivízilabda-válogatott az olaszországi olimpiai selejtezőn, miután a vasárnapi bronzmérkőzést hosszabbításban 11-10-re megnyerte a görögök ellen.

Eredmény:
Magyarország - Görögország 11-10 (2-1, 4-3, 2-2, 1-3 - 0-1, 2-0) - hosszabbítás után
a magyar góldobók: Primász 4, Pelle, Drávucz 2-2, Szremkó, Stieber, Kisteleki 1-1

Az olaszoktól hosszabbítás után, büntetőkkel elszenvedett balszerencsés vereség nem vette el a magyar együttes kedvét, s az Eb-bronzérmes együttes az imperiai "kisdöntőt" hatékony támadásokkal kezdte az olimpiai ezüstérmes ellen, így Szremkó Krisztina és Stieber Mercedes révén 2-0-ra elhúzott. A folytatásban is a Godova Gábor igazgatta alakulat lőtt pontosabban, melynek köszönhetően félidőre kéttalálatnyira nőtt az előny (6-4).

A harmadik nyolc percben nem változott a helyzet, 7-4 után 8-6-os magyar vezetést mutatott az eredményjelző, a negyedik negyedben azonban az előző esti elődöntő kísértett. Bár a végül négy találatig jutó Primász Ágnes jóvoltából 9-7-re alakult az állás, ám másfél perccel a vége előtt kiegyenlítettek a görögök (9-9). Az utolsó támadást a rendes játékidőben a Godova-csapat vezethette, de sikertelen maradt az akció, következhetett a hosszabbítás.

Az első három percet elveszítették Stieberék, a második hármat viszont megnyerték 2-0-ra, így a mérkőzés egésze, ezáltal pedig az olimpiai selejtező harmadik helye is az övék lett.

A pólós fiúk sem tétlenkedtek vasárnap:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=WKydq6PvyLJKyIje


A további helyosztók eredményei:

a 11. helyért:
Brazília - Csehország 15-5

a 9. helyért:
Kuba - Puerto Rico 9-2

a 7. helyért:
Kazahsztán - Németország 13-12

az 5. helyért:
Kanada - Spanyolország 10-8

döntő:
Olaszország - Oroszország 10-9

Valkay Erzsébet korábbi magyar válogatott játékos két gólt dobott a győztes csapat színeiben.

Az olaszországi selejtezőből az első négy - tehát Olaszország, Oroszország, Magyarország és Görögország - jutott ki a pekingi olimpiára, amelynek nyolccsapatos női mezőnyében már korábban helyet biztosított magának Ausztrália, az Egyesült Államok, Hollandia és Kína.