Vágólapra másolva!
Az Eger bejutott a férfivízilabda LEN-kupa fináléjába, miután az elődöntőben az idegenbeli döntetlent követően a hazai visszavágón 11-7-re nyert a montenegrói Budvanszka Rivijera ellen. A mérkőzés verekedés miatt negyedóráig állt, a rendőrségnek is közbe kellett avatkoznia.

LEN-kupa, elődöntő, visszavágó:
Brendon-UPC-ZF-Eger - PVK Budvanska Rivijera 11-7 (3-1, 3-1, 2-2, 3-3)
a magyar góldobók:
Biros, Varga II. Zs. 3-3, Nyéki 2, Hegedűs, Kiss Cs., Binder 1-1
továbbjutott: a Brendon-UPC-ZF-Eger, 20-16-os összesítéssel

Az egri csapat fantasztikus elszántsággal küzdött, már az első negyedben megléptek Birosék. A folytatásban Szécsi kapus remekelt és az egri védelem is jól zárt. 6-2-es hazai előnnyel fordultak a csapatok.

Ahogy telt az idő, egyre keményebbek lettek a vendégek. Főként Aleksandar Ciricet kellett fékezni. A szerb pólós ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik, az ügyészség már kihallgatta, mert 2006-ban a Brescia pólósaként az egriek elleni találkozón úgy megütötte Hegedűs Gábort, hogy a magyar játékos arc-, orrcsont- szemüregtörést szenvedett.

A harmadik játékrész után, 8-4-es hazai vezetésnél a lelátón verekedést kezdeményeztek a montenegrói cserejátékosok és a klub vezetéséhez tartozó személyek. A közjáték negyedóráig tartott, a rendezők csak a rendőrség érkezése után tudták a folytatást biztosítani.

Forrás: MTI

Ilyen jelenetek miatt volt szükség a rendőri beavatkozásra

Az utolsó negyedben már nem forgott veszélyben a magyar együttes továbbjutása. Az egriek a LEN-kupa döntőjében az orosz Sturm Csehovval találkoznak.

LEN-kupa: az Eger jutott tovább a magyar párharcbólhttp://www.origo.hu/sport/vizilabda/20080119-sulyos-dominovereseg-dubrovnikban.html?pIdx=2