Vágólapra másolva!
Harmadszor is nyert az Eger ellen, így a Vasas az ING férfivízilabda-bajnokság 2007/08-as idényének bajnoka! A piros-kékek a rájátszásos döntő negyedik összecsapásán gyűjtötték be az aranyéremhez szükséges harmadik győzelmet, s címüket megvédve históriájuk 15. bajnoki elsőségét szerezték meg.

eredmény, bajnoki rájátszás, döntő, 4. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Brendon-UPC-ZF-Eger 7-6 (2-0, 1-2, 1-2, 3-2)
gól:
Varga Dénes, Kovács 2-2, Varga Dániel, Steinmetz Á., Katonás 1-1, illetve Decker Á., Feltham 2-2, Varga II. Zs., Kiss Cs. 1-1
A párharc végeredménye: 3-1 a Vasas javára.

A Vasas a hétfői, egri diadallal megteremtette az esélyt a maga számára, hogy hazai környezetben fejezze be az elsőségért zajló párharcot, míg a Magyar Kupa-győztes, a LEN-kupában második hevesi alakulat annak tudatában szállt medencébe a Komjádi uszodában péntek este, hogy ez az utolsó lehetősége a visszakapaszkodásra.

Már bő fél órával a kezdés előtt dugig megtelt a "Komi", két és fél ezer ember jelenléte mutatta, hogy a valódi pólórangadó tömegeket vonz, különösen, ha a tét a bajnoki cím.

Az első ráúszást a Vasas nyerte, s az első gólt is az angyalföldi gárda lőtte: alig 24 másdperc elteltével az ifjabbik Varga fivér, Dénes vette be a kétszeres olimpiai bajnok Szécsi Zoltán kapuját, majd ugyanő három perccel később kapufás lökettel duplázta meg a hazaiak előnyét (2-0).

Az Eger a szoros emberfogás közepette kevésbé volt hatékony, Kiss Csaba révén csak egy "majdnem-gólig" jutott az első negyed zárópillanataiban. A következő nyolc perc sem a gólgazdagságról szólt, a játékrésznek majdnem a fele lepergett, amikor végre rezdült a háló, és ismét a vendégeké: ezúttal Kovács Róbert élt a lehetőséggel (3-0). Erre azért már született érdemi válasz, nem is egy: előbb Decker Ádám, majd a kanadai válogatott Aaron Feltham volt eredményes (3-2).


A nagyszünet után Varga II. Zsolt, a hevesiek világbajnoka amilyen remekül megúszott, annyira gyatra befejezést választott, Steinmetz Barnabás találata pedig már a támadóidő lejárta után esett, így maradt a 3-2.

Egészen a negyed közepéig, amikor egyenlített az Eger: Varga tette jóvá mulasztását, aki emberelőnyben bombázott Nagy Viktor hálójába (3-3). A meccs legszebb találata azonban ezt követően született, amikor is megúszás után Varga Dániel emelt a kimozduló Szécsi felett a kapuba (4-3). Decker azonban sikeres távoli lövéssel lohasztotta le, legalább is átmenetileg, a Vasas-tábor hangulatát (4-4).

A befejező játékrész - amúgy teljesen érthető módon - a nagyon is tapintható feszültség, ebből is fakadóan pedig a kölcsönös hibák jegyében indult, míg nem bő három perc multával Kovács a jobb felső sarokba ragasztotta a labdát (5-4). Aztán fórok elpuskázása után újfent a Vasas bizonyult eredményesnek: centerben Steinmetz Ádám lerázta védőjét és a bal alsó sarokba lőtt (6-4).

De ezzel még nem volt vége, mert a hat az öt elleni játékban Kiss Csaba balja is villant, majd 16 másodperccel a dudaszó előtt Felthamnek is helyén volt a szíve és a keze (6-6). Ám mielőtt jöhetett volna a hosszabbítás, a Vasas emberelőnyt kapott, s négy tized (!) másodperccel a vége előtt meglett a csattanó is, mivel Katonás Gergő kilőtte a jobb felső sarkot (7-6).

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Nagyon jó érzés megvédeni a bajnoki címet. Igazi döntő volt, az Eger 3-0 után felállt, volt egy kis szerencsénk, nekik is. Ez a hétvége az örömé, utána viszont készülünk a Bajnokok Ligája négyes döntőjére, a barcelonai Final Fourra."

Gerendás György, az Eger vezetőedzője: "Nem szeretném boncolgatni ezt a meccset. Első döntőnek nem volt rossz, ez a csapat most először jutott be bajnoki fináléba. Nem érdemeltünk vereséget."