Vágólapra másolva!
Az immár csak volt honvédos Kiss Gergely után újabb olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, a bajnok Vasast elhagyó Steinmetz Ádám  is a montenegrói Kotor csapatában folytatja pályafutását.

"Szerda délelőtt dőlt el, hogy két évre Kotorba szerződök, azzal a kitétellel, hogy az első év után eljöhetek, de csak Magyarországra. Úgy érzem, a montenegróiak mind szakmailag, mind anyagilag megfelelő ajánlatot tettek" - mondta az MTI-nek a kiváló center, aki az olimpia után költözik majd ki.

Steinmetz az Euroliga hétvégén zárult barcelonai négyes döntőjével, a piros-kékeknek a harmadik helyet eredményező Final Fourral fejezte be szereplését a TEVA-VasasPlaket együttesében, amelybe ugyanakkor világ-, illetve Európa-bajnoki ezüstérmes válogatott játékos érkezik: a centerposztra a magyar kupagyőztes Egertől igazolt át Kis Gábor, míg a másik jövevény az angyalföldiekhez Olaszországból visszatérő átlövő, Hosnyánszky Norbert. Mindketten két esztendőre írtak alá.

A Vasas SC honlapja ugyanakkor a legörömtelibb fejleménynek azt minősíti, hogy újabb két évig piros-kékben pólózik tovább két ifjú világklasszis, a válogatottal vb- és Eb-második Varga Dániel és öccse, Varga Dénes is.