Vágólapra másolva!
A bajnokságban és a magyar kupában is a legjobb négy közé szeretne jutni a Szeged-Beton férfivízilabda-csapata, amely nyáron öt játékossal erősödött, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamással.

Az előző idényben LEN-kupát nyerő gárda keddi sajtótájékoztatóján Kásás Zoltán vezetőedző kiemelte: öt olyan játékost sikerült igazolni, akik komoly erősítésnek számítanak. A Tisza-partiaknál játszik a jövőben a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás - aki 13 év után tér vissza nevelőegyesületéhez -, valamint Vindisch Ferenc, Ágner Zoltán, Somogyi Balázs, illetve az eddigi egyetlen légiós, a román válogatott Andrei Busila.

Az előző idényben az ob I ötödik helyén záró alakulattól távozott a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás (Cattaro), valamint Weszelovszky László (Ferencváros), Molnár Péter (Kuvait), Éles Vilmos (Szentes) és a szerb különítmény, vagyis Mihajlo és Milos Korolija, továbbá Vojslav Vejzagic.

"Remek kis csapatunk lesz" - mondta Kásás Zoltán. "Célunk a hazai és nemzetközi porondon is a minél eredményesebb szereplés, LEN-kupa címvédőként iszonyatosan nehéz dolgunk lesz. Egy éve a Magyar Kupában botlottunk, most azonban szeretnék a Final Fourba jutni, és ez a célunk a bajnokságban is."

Molnár Tamás szerint sokra hivatott a szegedi együttes: "Élvezem a munkát, jó csapatunk lesz, és négybe várom a Szegedet. Képesnek tartom erre a társaságot, és ha már addig eljutottunk, akkor bármilyen eredményt elérhetünk. Szegeden sokan megállítanak kérdeznek, jó érzés, hogy ekkora szeretet veszi körül a csapatot."

Mindent elmond a helyi "vízilabdalázról", hogy a sportág történetében először bocsátanak ki éves bérletet, mert erre igény van a városban.

A Szeged-Beton ismét rendez majd nemzetközi tornát, szeptember 18-án és 19-én a LEN-kupa-győztes együttes mellett a Honvéd, az Eger, a szerb Vojvodina és montenegrói Cattaro lehet a viadal résztvevője.