Vágólapra másolva!
A Vasas 9-7-re kikapott a címvédő Primorac Kotor otthonában szerdán a férfivízilabda-Euroliga csoportkörének 4. fordulójában.

Eredmény, Euroliga, B csoport, 4. forduló:
Primorac Kotor (montenegrói) - TEVA-VasasPlaket 9-7 (1-2, 2-2, 2-1, 4-2)
a magyar góldobók:
Varga Dénes 2, Kovács, Létay, Decker, Varga Dániel, Hosnyánszky 1-1

A Vasas lőtte az első gólt, jelesül Varga Dénes vette be büntetőből a hazaiak kapuját a nyitónegyed zárószakaszában, majd Kovács Róbert volt még eredményes (0-2). A második játékrész elején azonban a Kotor háromszoros olimpiai bajnok magyar légiósa, Kiss Gergely egyenlített ötméteresből (2-2). A balkezes Létay Krisztián révén újfent az angyalföldiek jutottak előnyhöz (2-3), Decker Ádám jóvoltából pedig 4-3-as Vasas-vezetésnél vonulhattak el a nagyszünetre a csapatok.

A forgatókönyv maradt ugyanaz a harmadik nyolc percre is, amennyiben a hazai egyenlítést rendre vendéggól követte: az olimpiai bajnok Varga fivérek idősebbike, Dániel alakította 4-5-re az állást, majd a Primorac egalizált ismételten (5-5).

Az izgalmak a befejező negyedben sem maradtak el. Elébb a Primorac másik magyar ötkarikás aranyérmese, Steinmetz Ádám centerezett a szokásos hatékonysággal - góljával először vezetett a Kotor -, ám a Vasas négy pekingi olimpiai bajnokának egyike, Hosnyánszky Norbert kíméletlen büntető-végrehajtónak bizonyult (6-6).

Aztán itt is, ott is magyar találatok sorjáztak: Varga Dénessel (6-7) a szintén kétgólos Kiss Gergely "feleselt", méghozzá büntetőből (7-7). Az utolsó percben Steinmetz ötméterest harcolt ki, melyet Kiss értékesített, ezzel 9-7 lett, eldőlt a meccs.

A vereséggel a Vasasnak alighanem megpecsételődött a sorsa az Euroligában.

A másik mérkőzésen:
Jug Dubrovnik (horvát) - Panioniosz (görög) 14-6

A csoport állása 4 forduló után:
1. Kotor 10 pont (már továbbjutott)
2. Dubrovnik 7
3. Vasas 3 (33-36)
4. Panioniosz 3 (29-42)

Legközelebb, február 13-án az 5. - utolsó előtti - fordulóban a Vasas a Panionioszt fogadja.