Vágólapra másolva!
A Honvédot a Kőér utcában is simán legyőzte a Partizan Beograd a férfi vízilabda Euroliga-főtábla csoportmeccsén, s így a szerb csapat öt forduló után is százszázalékos maradt. A Partizan már korábban biztosította helyét a legjobb nyolc között, a magyar együttes kiesett.

Euroliga, főtábla, C csoport, 5. forduló:
Domino Honvéd - Partizan Beograd (szerb) 6-9 (2-3, 1-2, 1-3, 2-1)
a magyar góldobók: Gór-Nagy 3, Marnitz, Mezei, Szivós 1-1

A csopor másik meccsén a montenegrói Budva szombat este nyert (11-9) a görög Olimpiakosz ellen, ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat már semmiképpen sem juthat be az Euroliga negyeddöntős mezőnyébe, bárhogyan is végez a Partizannal.

Talán ez is közrejátszott abban, hogy Szivós Mártonék gyengén, bizonytalanul kezdtek, míg a világ egyik legjobb csapataként jegyzett belgrádiak a vezetés megszerzése után 3-1-re elhúztak. A folytatásban 3-2-re, majd 4-3-ra felzárkózott a hazai együttes, a nagyszünet után azonban már 6-3-as vendégvezetést mutatott az eredményjelző, miután a Honvéd legjobbját, Szivóst cserével végleg kiállították.

Nagyjából annyi tétje maradt innentől az összecsapásnak, hogy megússza-e súlyos verés nélkül a Honvéd. A harmadik negyedben 6-4 után 8-4-re lépett meg a vendégcsapat, a Honvéd a hajrában 9-4-ről 9-6-ra szépített.

A Honvéd a március 3-ai zárókörben a görög Olimpiakosz otthonában szerepel.

A csoport állása 5 forduló után:
1. Partizan 15 pont
2. Budva (montenegrói) 9
3. Olimpiakosz (görög) 3 (41-45)
4. Honvéd 3 (37-55)