Vágólapra másolva!
Már csak egy győzelemre van szüksége az Egernek ahhoz, hogy bejusson a Vodafone férfivízilabda ob I döntőjébe, mivel a rájátszás első játéknapján hazai medencében magabiztosan nyert az FTC ellen, ezzel pedig 7-1-re növelte előnyét. A másik párharcban a címvédő és a  bajnoki alapszakaszban másodikként zárt Vasas legyőzte a Szegedet,  így 4-4-re egyenlített a playoffban.

rájátszás az 1-4. helyért, első játéknap:
ZF-Eger - FTC-Fisher Klíma 11-6 (3-1, 2-2, 3-1, 3-2)
gól:
Graham 3, Binder, Biros, Feltham 2-2, Bárány, Varga Zs. 1-1, illetve Weszelovszky 2, Tóth B., Czigány, Georgescu, Tóth M. 1-1

Az Eger az alapszakaszban elért eredmények - a népligeti döntetlen (6-6) és a hazai győzelem (8-5) - nyomán 4-1-es pontelőny mellett fogadta a Ferencvárost, s a papírformát igazolva újabb három pontot gyűjtött be, így akár már szerdán biztosíthatja - sorozatban harmadszor - helyét a döntőben.

A szombati mérkőzésen a hazaiak jól megszervezték védekezésüket, ráadásul Szécsi Zoltán is válogatott formában védett. Az FTC vezető góljára négy egri válasz érkezett, majd a folytatásban is az Eger akarata érvényesült. Különösen a kanadaiak voltak elemükben: Graham háromszor, Feltham kétszer talált a korábbi egri hálóőr Jászberényi kapujába. Élvezte a játékot a hazai csapat, ami az előnyök szellemes megjátszásában is megmutatkozott. Binder kétszer is villant, a csapatkapitány Biros Péter is szép megmozdulásokkal ragadtatta tapsra a közönséget.

A 23. percben Szécsi Zoltán szemébe nyúltak, így cserére kényszerült. A helyére beálló Valics Bence is jól védett, így tovább növelhette előnyét az egri gárda, amely Bárány góljával már 11-4-re is vezetett. A fővárosi csapat a végén faragott a hátrányából, de egy pillanatig sem volt kétséges, melyik csapat nyeri a párharc első felvonását.

TEVA-VasasPlaket - Szeged-Beton VE 7-5 (2-0, 4-1, 1-3, 0-1)
gól:
Varga Dániel 3, Létay, Kis, Fülöp, Varga Dénes 1-1, illetve Molnár 3, Vindisch, Török 1-1

Az alapszakasz ezüst- és bronzérmesének párharca - éppen azért, mert a két meccsből egy döntetlent hozott, a budapesti összecsapást pedig a Tisza-partiak nyerték - a vendégek 4-1-es pontelőnye mellett rajtolt a fővárosban.

A Szőnyi úti "kölcsönuszodában" - merthogy az angyalföldiek állandó terepének számító Komjádi uszodát felújítják - aztán valóban a piros-kékek érezték otthonosabban magukat, mert rögtön az elején elhúztak, méghozzá a 2008-as olimpiai bajnok Varga Dániel triplájával, amelyet egy büntetőből, egy emberelőnyből és egy akcióból elért gólból rakott össze. A Szeged nem találta a helyét, 0-4-nél szépített ugyan, de a nagyszünetre az ifjú Fülöp Bence akciógóljával 6-1-es Vasas-vezetésnél vonulhattak el a csapatok. Nagyjából egy félidő alatt eldőlni látszott a meccs.

A harmadik negyedben aztán megrázta magát a vendégcsapat, s közelebb zárkózott a Vasashoz (6-3). Varga Dénes megúszásgólja nyomán visszaállt ugyan a különbség, csakhogy az addig jobban játszó, magabiztosabb Vasas 7-3 után kiengedett, magára húzta a feléledő szegedieket, akik a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás vezérletével a negyedik játékrészben egészen 7-5-ig visszajöttek. A hajrában viszont már nem esett újabb gól, így a nyitányt a Vasas nyerte.

A 4-4-re álló párviadal második felvonását szerda este rendezik Szegeden, a döntőbe jutáshoz 10 pont kell.