Vágólapra másolva!
A címvédő Vasas lesz az Eger ellenfele a Vodafone férfivízilabda-bajnokság fináléjában, miután az elődöntős párharc szerdai, harmadik játéknapján hosszabbítást követően büntetőkkel legyőzte a vendég Szeged együttesét, így összesítésben 10-4-es pontkülönbséggel bizonyult jobbnak a párharcban.

Vodafone ob I., elődöntő 3. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Szeged-Beton VE 15-13 (3-3, 4-3, 2-3, 2-2, 1-1, 0-0, 3-1) - hosszabbítás után büntetőkkel
gól:
Varga Dénes 7, Hosnyánszky 3, Létay, Kovács, Katonás, Decker, Kis 1-1, illetve Török, Molnár 3-3, Vindisch, Somogyi 2-2, Busila, Komlósi, Juhász 1-1
A végeredmény a 10 pontig tartó párviadalban: 10-4 a Vasas javára.

A Komjádi uszoda átépítése miatt a piros-kékek átmeneti otthonában, a Szőnyi úton rendezett mérkőzésen a Vasas legfiatalabb olimpiai bajnoka, Varga Dénes két pontos megoldásával indult a gólgyártás (2-0). Az ex-vasasos Vindisch Ferenc szépített, majd a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás egyenlített, aztán az ötkarikás aranyérmes Hosnyánszky Norbert bombáját ellensúlyozta Vindisch (3-3).

A folytatásban a bombaformát kifogó ifjabbik Varga jelentette a Vasast, a második nyolc percben sorra csak ő volt eredményes (4-3, 5-3), s a nagyszünet előtt is az Dumi - immár ötödik - találatára válaszolt Somogyi Balázs (7-6).

A harmadik negyedet Kovács Róbert eredményes ügyködése vezette be, ám a szegediek ifjú titánja, Török Béla hálószaggató lökettel közelebb hozta együttesét (8-7), az ellenállhatatlan Varga Dénes hatodik gólja után Molnár szabaddobásból szépített, Török akciógólja pedig már az egyenlítést jelentette (9-9).

A szegediek korábban figyelmeztetett mestere, Kásás Zoltán után sárga lapot kapott az angyalföldiek vezetőedzője, Földi László is, majd a játékvezetők ítéleteit vehemensen kifogásoló vasasosok közül a szakosztályvezető Méhes Jenőnek a piros lapot mutatták fel, aki gúnyos tapssal fogadta a büntetést.

Benn a vízben is akadt fejlemény: Katonás Gergő és Török gólváltását követően Decker Ádám révén került vissza az előny a Vasashoz (11-10). A drámai végjátékban két másodperccel a dudaszó előtt Komlósi Péter megtalálta a rést Nagy Viktor kapujába (11-11), így következhetett a hosszabbítás.

Ennek első három percében Hosnyánszky emberelőnyből volt eredményes, de Molnár sem maradt adós (12-12), a másodikban viszont már érintetlen maradt mindkét kapu, jöhettek a büntetődobások. Az ötmétereseknél az alaplövők közül többen hibáztak itt is, ott is, végül az olmpiai bajnok Vasas-center, Kis Gábor gólja döntött, nyert 15-13-ra, és ezzel döntős a bajnoki címvédő együttes.

Nem jelentett veszélyt a Fradi az Egerre

ZF-Eger - FTC Fisher Klíma 8-5 (3-1, 2-1, 1-1, 2-2)
gól: Graham, Biros 2-2, Varga Zs., Hárai, Bárány, Kovács Gábor 1-1, illetve Weszelovszky, Tóth M. 2-2, Balatoni 1
A párharc végeredménye: 10-4 a ZF-Eger javára.

A népligeti vereség után egy rendkívül motivált hazai csapat ugrott a medencébe. Az egriek jól védekeztek, a kapujába visszatérő Szécsi Zoltánnak az első négy percben mindössze egyszer kellett védenie. Graham szélről szerzett gólt, majd Biros ötméteresével szemben tehetetlen volt Jászberényi. Varga Zsolt bombájával pedig már háromgólosra nőtt a különbség. Weszelovszky az első játékrész utolsó percében szépített büntetőből.

A hazaiak két előnyt is gólra váltottak: előbb Hárai közelről passzolta be Hegedűs átadását, majd a kapusról kipattanó labdát Graham könyörtelenül bombázta a hálóba. A vendégek ismét csak Weszelovszky pontos lövésével próbálták tartani a lépést. Félidőben 5-2-re vezetett az Eger.

Fordulás után több mint hatperces gólszünet következett. Szécsi könnyedén hárította a távoli lövéseket, az egri támadók pedig ritkán találták el a kaput. Az első egri előnyt Biros lőtte be, Tóth Márton is megszerezte a harmadik ferencvárosi gólt. A negyedik negyedben már négygólosra nőtt az egri előny, ezzel eldőlt a párharc.

"Nehéz volt, de megoldottuk" - összegzett Gerendás György, a sorozatban harmadszor bajnoki döntős, idén 100 éves egri klub vezetőedzője. Kollégája, Godova Gábor azon búslakodott, hogy nem tudta megismételni csapata az egy héttel ezelőtti teljesítményét.

az 5-8. helyért, 4. játéknap:
UNIQA-UTE - Domino Honvéd 7-16 (1-4, 0-5, 1-4, 5-3)
Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC - BVSC-Zugló-Atlantis Casino 7-7 (2-2, 2-1, 1-2, 2-2)

a 9-11. helyért, 4. játéknap:
Bodrodi Bau-IOS-Szentesi VK - OSC-Opus-Via 10-10 (1-3, 4-2, 4-4, 1-1)