Vágólapra másolva!

Nem ismer határokat a Határtalan Vízilabda Liga

November 13-14-én, Tatabányán indul útjára a Közép-európai női ifjúsági kupasorozat, amelyet lány vízilabdacsapatok számára írnak ki. A határtalan jelzővel illetett ligában négy csapat - a Honvéd PVK, a Zenta, a Kassa és a Nagyvárad - körmérkőzéses rendszerben, négy helyszínen méri össze erejét.

A Határtalan Vízilabda Liga elnevezésű kezdeményezés egyik célja, hogy "a kisszámú ifjúsági nőivízilabda-csapattal rendelkező országok együttesei több, éles játéklehetőséghez juthassanak, másfelől ismerjék meg egymás életét, körülményeit, kultúráját. A szervezők remélik, hogy ezáltal hozzájárulhatnak a környező országok, de a magyar női vízilabda fejlődéséhez is, illetve segíthetik az egymástól eltérő körülmények között felnövő gyermekek közötti kapcsolatok kialakulását és ápolását."

Az eseményen a Honvéd PVK csapata mellett a szerbiai Zentai Vasutas VK, a romániai Nagyváradi VSK és a szlovákiai Kassa SKP vesz részt.

A tornarendszerben lebonyolítandó bajnokság első fordulójára november 13-14-én Tatabányán, a Gyémánt Fürdőben kerül sor, a továbbiakban a mezőny Kikindán, Nagyváradon és Kassán találkozik, és küzd meg a végső helyezésekért.

A torna programja, november 13., szombat:
11.30: Honvéd - Kassa
15.30: Zenta - Nagyvárad
17.05: Kassa - Nagyvárad

november 14., vasárnap:
10.00: Honvéd - Zenta
11.30: Zenta - Kassa
12.50: Nagyvárad - Honvéd

A kupa plakátjához Gyulai Líviusz, Kossuth-díjas képzőművész készített grafikát, valamint minden játékos egyedi tervezésű érmet kap. A belépés 14 éves korig ingyenes.