Vágólapra másolva!
A Szeged hazai környezetben 9-9-es döntetlent játszott a Vasassal a férfivízilabda-Euroliga csoportküzdelmeinek 1. fordulójában. A bajnoki címvédő angyalföldi együttes a záró negyed előtt három góllal vezetett, ám a szegediek nagyszerű hajrával végül pontot mentettek.

Eredmény, A csoport, 1. forduló:
Szeged-Beton VE - TEVA-Vasas-UNIQA 9-9 (1-2, 2-2, 3-5, 3-0)
gól:
Molnár 3, Younger, Komlósi 2-2, Kiss Cs., Kayes, 1-1, illetve Powers, Vörös 2-2, Kiss G., Takács, Katonás, Boskovics, Steinmetz 1-1

Az első számú klubsorozat nyitókörének magyar csatájában a Vasas háromszoros olimpiai bajnoka, Kiss Gergely nyitotta meg a gólok sorát, s 1-1 után is rendre a vendégegyüttes vezetett, hol egy, hol két találat különbséggel. A kivétel a harmadik negyedben jött el, amikor is 8-5-re, majd 9-5-re elhúzott a piros-kék legénység.

Ám ez sem bizonyult elegendő előnynek, mert miközben a meccsből hátralévő 10 percben az angyalföldi alakulat már egyszer sem tudta bevenni a csongrádiak kapuját, a hazai gárda fokozatosan visszakapaszkodott, alapvetően az összesen három gólig jutott, háromszoros ötkarikás aranyérmes center, Molnár Tamás teljesítményének köszönhetően. Ő alakította 8-9-re az állást, az igazi csattanó pillanata pedig 19 másodperccel a dudaszó előtt következett el: ekkor akciógóllal Komlósi Péter egyenlített 9-9-re.

A LEN-kupában a Ferencváros hatgólos előnnyel várhatja a december 18-i visszavágót, miután a második számú kontinentális pólósorozat nyolcaddöntőjének szombati első összecsapásán 11-5-re győzött a montenegrói Cattaro ellen.

Eredmény, LEN-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Fisher Klíma - Cattaro (montenegrói) 11-5 (2-3, 3-0, 2-1, 4-1)
a magyar csapat góldobói:
Weszelovszky , Cigány, Varga I. Zs., Kunac, Szeles 2-2, Varga T. 1

Rosszul indult a népligeti meccs a zöld-fehérek szemszögéből, mert a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás büntetőt rontott. Jóllehet Czigány Károly góljával a vezetést megszerezte az FTC, az első negyedben hamar 1-3 lett az állás. Varga számára szokatlan pozícióból, centerből tette jóvá hibáját, egyszersmind szorosabbá a mérkőzést az első szünet előtt.

A második nyolc perctől aztán már egy új Ferencvárost láthattak a szurkolók: a hazaiak Czigány, a szintén duplázó Weszelovszky László, s a 38 évesen is kiváló, 2000-es olimpiai aranyérmes Varga I. Zsolt jóvoltából 7-4-re fordítottak. A befejező játékrészben a szintén két gólig jutott Szeles György és a délszláv légiós, Aljosa Kunac révén pedig még biztosabbá tették győzelmüket, jelentősen megnövelve a Ferencváros továbbjutási esélyét.

A LEN-kupában érdekelt másik magyar együttes, a Honvéd vasárnap 14 órától vív meg szlovákiai ellenfelével, a kassaiak élcsapatával a Kőér utcában.

A férfi ob I-ben:
ASI - Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC 4-13 (1-2, 1-4, 0-4, 2-3)
Bodrogi Bau-Szentesi VK - Debreceni Fujitsu 8-7 (2-2, 2-2, 1-3, 3-0)
BVSC-Zugló - PVSK-Fűszért 5-7 (1-1, 1-1, 0-3, 4-1)