Vágólapra másolva!
Az Euroliga 16 csapatos főtáblájának hatodik, utolsó csoportfordulójában is kikapott az Eger férfivízilabda-csapata, amely szerda este két góllal hazai medencében veszített a spanyol CNA Barcelonetával szemben, így négyesében pont nélkül zárt az utolsó helyen.

Euroliga, főtábla, D csoport, 6. (utolsó) csoportkör:
ZF-Eger - CNA Barceloneta (spanyol) 8-10 (2-2, 1-4, 1-2, 4-2 )
a magyar csapat góldobói:
Hosnyánszki, Varga, Kis 2-2, Petrovai, Graham 1-

Csak a presztízs volt a tétje a házigazda Eger szempontjából a befejező csoportfordulós meccsnek, mivel a magyar csapat már jóval korábban elveszítette az esélyt az első két hely egyikének megszerzésére, így pedig a továbbjutásra.

Abban viszont okkal reménykedett Gerendás György együttese, hogy legalább széppé teszi a búcsút az első számú európai pólós sorozatban az ellen a barcelonai társulat ellen, amely a D csoport nyitókörében egy góllal legyőzte.

Jól is kezdődött a meccs, az egriek 1-0-ra, majd 2-1-re vezettek, sőt a második negyed elején Kis Gábor találatával 3-2 volt a hazai együttes javára. Ezt követően azonban 5 gólt kapott az előnyös helyzeteivel jól sáfárkodó riválistól. Sok pontatlanság, eladott labdák, védekezési, helyezkedési hibák bosszantották a publikumot. A negyedik negyedben sikerült ugyan két gólra csökkenteni a különbséget, de még a döntetlenre se volt esély egyetlen pillanatra sem.

Hiába reménykedett a Bitskey-uszoda 1300 fős közönsége, az újabb fiaskóval a magyar csapat úgy végzett leghátul kvartettjében, hogy mind a hat EL-találkozóját elbukta. Gerendás György vezetőedző szerint ez a mérkőzés sem volt méltó a magyar pólóhoz: "Pocsék meccset játszottunk, a bosszantó az, hogy a 32 perces meccsen 31 és fél percet jól küzdöttünk, de a maradék fél percben 6-7 kihagyás miatt gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek.