Vágólapra másolva!
Molnár Tamás, a Szeged centere szerint mindössze nyolc százalék esélye volt annak, hogy a három magyar vízilabdacsapat azonos csoportba kerüljön a Bajnokok Ligájában, mégis ez történt a sorozat zágrábi sorsolásán. Az Eger, a Vasas és a Szeged ráadásul negyedikként megkapta a címvédő szerb Partizan Beogradot. A Pro Recco magyarjai szerint az sem véletlen, hogy az olasz csapat zsinórban ötödször került össze a Volgográddal.

Érdekes sorsoláson van túl az európai vízilabdamezőny tizenhat élcsapata. A Bajnokok Ligája főtáblájának zágrábi sorsolásán az Eger, a Vasas és a Szeged azonos csoportba, a C-be kerül, ráadásul negyedikként megkapta a címvédő szerb Partizan Beogradot.

Szécsi Zoltán, az Eger válogatott kapusa úgy nyilatkozott a válogatott honlapjának, örül ennek a csoportnak. "Azért ez egy őrült év, úgyhogy nem baj, ha nem telnek el napok az utazással. Ebből a szempontból örülök, és az is biztos, hogy lesz a nyolc között magyar csapat. A Belgrád ellen ugyanannyi esélyt adok magunknak, mint a Vasas és a Szeged ellen, tehát nem tartozik most már a verhetetlen csapatok közé, elment tőlük öt játékos. Igyekszünk elsők lenni, de a második hellyel sem leszünk nagyon csalódottak."

A Vasas háromszoros olimpiai bajnoka, Kiss Gergely szerint is jobb lett volna, ha a magyarok mindegyik három különböző csoportba kerülve továbbjut. "Feltűnő, hogy megint Rijeka-Recco érdekeltségű csoportok lettek. Hogy három magyar csapat került össze, ennek egyrészt nem örülök, mert biztosan kiesik magyar csapat, másrészt meg biztos bejut egy."

Molnár Tamás, a Szeged háromszoros olimpiai bajnok centere úgy véli, ezzel a sorsolással kell együtt élni, ehhez kell alkalmazkodni, erre kell felkészülni. "Nyilván ilyen csak a magyarokkal történhet meg, hogy három csapatukat összesorsolják, aminek az esélye kicsit több mint nyolc százalék volt mindössze" - tette hozzá.

Sejtelmesen nyilatkoztak az olasz Pro Recco légiósai is, az olasz együttes ugyanis a D csoportban zsinórban ötödször került szembe a Volgográddal. "A sorsolás eredménye várható volt, megkaptuk a szokásos volgográdi túrát. Azt hiszem, nem véletlen, hogy az utóbbi öt évben mindig behúztuk őket. Mint ahogy az sem, hogy a három magyart összesorsolták" - vélte Kásás Tamás.

Madaras Norbert azt mondta, ő már tizenegyedszer megy Oroszországba. "Valószínűleg itt semmiféle sorsolás nincs, inkább összeválogatják a csoportokat. De mindegy" - nyilatkozta a válogatott honlapjának.

A Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztása és menetrendje:
A csoport: Budva (montenegrói), Olympiakosz (görög), Vuliagmeni (görög), Rijeka (horvát)
B csoport: Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 (német), Mladost Zagreb (horvát), Vojvodina (szerb)
C csoport: Partizan Beograd (szerb), ZF-Eger, Szeged-Beton VE, Teva-Vasas-UNIQA
D csoport:
Pro Recco (olasz), Szpartak Volgograd (orosz), Marseille (francia), Herceg Novi (montenegrói)

A C csoport programja, 1. forduló (október 22. vagy 23.):
Partizan - Szeged
Eger - Vasas

2. forduló (november 9.):
Vasas - Partizan
Szeged - Eger

3. forduló (november 26. vagy 27.):
Partizan - Eger
Vasas - Szeged

4. forduló (december 14.):
Eger - Partizan
Szeged - Vasas

5. forduló (2012. február 8.):
Partizan - Vasas
Eger - Szeged

6. forduló (012. február 25.):
Szeged - Partizan
Vasas - Eger

A csoportok első két helyezettje jut tovább, majd a következő körben egyenes kieséses rendszerben döntik el a párok a Final Fourba jutást.