Vágólapra másolva!
A Vasas legyőzte az Egert csoportjuk zárókörének szombati összecsapásán, és bejutott a férfivízilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

BL-főtábla, C csoport, 6. forduló:
TEVA-Vasas-UNIQA - ZF-Eger 13-9 (6-2, 3-4, 2-2, 2-1)
gól:
Boskovic, Kiss G. 5-5, Steinmetz Á., Steinmetz B., Brguljan 1-1, illetve Bátori, Kovács G. 3-3, Seman 2, Chilko 1

Az Egernek gyakorlatilag mindegy, a Vasasnak annál inkább fontos volt, hogy miképp végződik az egymás elleni csata a Komjádi uszodában. A egriek ugyanis semmiképpen sem szerezhették már meg a négyes első vagy második helyét, az angyalföldiek viszont egy győzelemmel biztos negyeddöntősek voltak.

Ráadásul az Eger igen előzékenynek tűnt, amikor - hivatalosan a szerdai, Szolnok elleni bajnoki rangadó előtti pihentetés céljával - eleve kihagyta a Vasas elleni keretből három olimpiai bajnokát, Biros Pétert, Hosnyánszky Norbertet és a kapus Szécsi Zoltánt. A Vasas ugyanakkor minden erősségét mozgósította, így a vállműtétjéből felépült válogatott kapusát, Nagy Viktort is.

Mindennek megfelelően villámrajtot vett a házigazda: négy támadásból négyszer volt eredményes egymás után saját olimpiai aranyérmesei, a két Steinmetz, Ádám és Barnabás, Kiss Gergely, továbbá horvát világbajnok légiósa, Miho Boskovic révén. Az Eger a hazai 5-0-nál ébredt (5-2), de így is 6-2-vel zárult az első negyed.

A folytatásban az egriek igazolták, hogy tényleg magukhoz tértek, mert egészen 8-6-ig feljöttek, majd - a harmadik játékrészben - 10-6-os Vasas-előnynél a már harmadszor is betaláló fiatal Bátori Bence jóvoltából 10-7-re, a végül szintén triplázó Kovács Gábor bombája után pedig 10-8-ra módosult az állás. A Vasas-híveket azonban megnyugtatta az egri kaput ötödik kísérletéből ötödszörre is bevevő Boskovic (11-8).

A befejező negyednek pedig már az elején eldőlt a mérkőzés végkimenetele is, amikor Kiss negyedik és ötödik gólját szerezte (13-8). Jóllehet még szépített az Eger (13-9), a vereséget nem kerülhette el, így 3 ponttal maradt csoportutolsó, a Vasas pedig ott van a BL legjobb nyolc csapata között.

Hogy elsőként vagy másodikként, az a csoport további két tagjának mérkőzésétől függ, amelyet vasárnap 16 órától vív meg a Szeged a Partizan Beograddal.

A csoport állása a befejező meccs előtt: 1. (és már negyeddöntős) Vasas 11 pont/6 mérkőzés, 2. Szeged 10/5, 3. Partizan 7/5, 4. Eger 3/6

A másik továbblépő a Szeged lehet, ha nyer, vagy döntetlenre végez, míg a Partizan sikere esetén az összgólkülönbség dönt.