Vágólapra másolva!

Fiatalított pólóválogatott készül Volgográdba

Három edzéssel maga mögött kel útra kedden a magyar pólóválogatott az új szövetségi kapitány, Benedek Tibor irányításával Volgográdba, ahol szerdán az oroszokkal játszik Világliga-csoportmeccset.

A háromszoros olimpiai bajnokból lett szakvezető a Komjádi uszodában elmondta: bár közös gyakorlásra alig jutott idő, jelöltjeitől győzelmet vár mind Volgográdban, mind a következő Vl-meccsen, amelyet csapata pénteken játszik Romániával.

"Ugyanarra a lelkesedésre számítok most is a fiúktól, mint amilyet az őszi két Világliga-mérkőzésen, akkor még megbízott kapitányként tapasztaltam Nagyváradon és Székesfehérváron, amikor a román, illetve az olasz válogatott ellen nyertünk. Azzal együtt is, hogy most a rendelkezésre álló idő nem lehetett elég a taktikai hiányosságok pótlására" - mondta Benedek Tibor.

A fiatal szakvezető jelöltjei közül nem utazhat a többiekkel Volgográdba sem az olimpiai bajnok Varga Dénes, sem a londoni csapat centere, a szintén még nem teljesen egészséges Hárai Balázs, így több tehetséget is mélyvízbe dobhat az új kapitány.

"Nehéz pálya a volgográdi, az oroszok a sokáig elhanyagolt utánpótlásukból építkezve egyre jobb vízilabdát játszanak; ezzel együtt győzni megyünk hozzájuk" - szögezte le Benedek Tibor.