Vágólapra másolva!
A vízilabda-világbajnokság legjobb kapusának választott Nagy Viktor szerint a magyar csapat a döntőben sok dolgot nem úgy csinált, ahogy azt előre megbeszélték, de a játékosok végig hittek magukban, és ez meghozta az eredményét.

"Nagyon vicces volt az, hogy a megbeszélt taktikát már az előző meccsen sem tudtuk megcsinálni száz százalékosan. Nagyon jól védekeztünk, nagyon jól támadtunk, de nem teljesen azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Ez a döntőre is igaz volt, amit megbeszéltünk, azt nagyon kevésszer csináltuk meg, de amit csináltunk, azt nagyon jól csináltuk meg Kemények, határozottak voltunk. Odafigyeltünk arra, amiben ők erősek. Abban erősek, hogy a meccs elején akarják megnyerni a mérkőzést. A meccs elején nagyon keményen védekeztünk. Nem tudtak gólokat lőni és ezért elbizonytalanodtak" - kezdte az értékelést Nagy Viktor, akit a vébé legjobb kapusának választottak a Vlv.hu-nak.

Nagy szerint az volt a döntő, hogy a játékosok végig hittek magukban, és fejben mindenki rendben volt. "Nem veszekedtünk, más csapatok nem tudták kezelni, ha a másik hibázott, mi tudtuk, mert bíztunk saját magunkban és bíztunk a másikban is. Ezzel nyertünk, én úgy érzem és ez nagyon nagy büszkeséggel tölt el. Borzasztóan örülök. Magyarországnak nagyon kellett ez, hogy mi győzzünk, és meg tudtuk csinálni. Nagyon jó érzés".