Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke levélben, Szabó Bence, a MOB főtitkára és Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke személyesen köszöntötte Tarics Sándort, a világ legidősebb élő olimpiai bajnokát. A meglepetésvendég azonban az olimpiai bronzérmes Brad Gilbert volt, aki egy teniszklubba járt az ünnepelttel.

Százéves a világ legidősebb olimpiai bajnoka

Családias hangulatú ünnepség keretében köszöntötte 100. születésnapja alkalmából, Tarics Sándort, a világ legidősebb élő olimpiai bajnokát a Magyar Olimpiai Bizottság. Orbán Viktor miniszterelnök és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke levélben üdvözölte az ünnepeltet, míg Szabó Bence főtitkár egykori iskolatársként (50 évvel Tarics Sándor után ő is az Árpád Gimnáziumba járt), olimpiai bajnoktársként és a MOB nevében méltatta a 36-os berlini olimpia aranyérmesét.

Elmondta, hogy az elmúlt néhány napban sokat tanult tőle, bölcsessége, kisugárzása mélyen megérintette és reméli, hogy barátjának tekintheti.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként kiemelte, hogy büszkék lehetünk arra, magyar a világ legidősebb olimpiai bajnoka. "Sokak számára talán meglepetés, hogy egy olyan kis nemzet, mint a magyar tudhatja magáénak a legidősebb olimpiai bajnokot a földön. Az már kevésbé meglepő, hogy vízilabdázó, mert minden negyedik magyar olimpiai bajnok pólós"- idézte a korábbi sikerkapitányt a Mob.hu portál.

Kemény Dénes, Tarics Sándor, Brad Gilbert és Szabó Bence Forrás: MOB

Kemény szerint Tarics az igazi megtestesítője a tipikus magyar pólósnak, aki a sport mellett a tanulást is kiemelten fontosnak tartja és orvosként, jogászként, vagy épp építészként legalább annyira sikeres lesz, mint vízilabdázóként. Ajándéknak egy egészen különleges, bekeretezett tablót nyújtott át, amin mind a kilenc magyar olimpiai vízilabda arany megjelenik, középen Tarics Sándorral. Emellett Kemény Dénes meghívta az ünnepeltet a jövő évi, budapesti vízilabda Eb-re és a 2021-es vb-re.

Az ünnepelt elérzékenyült, ami csak fokozódott az ajándékok átadásakor. A nevével hímzett válogatott fürdőköpenyt, inget, egy üveg 1994-es, díjnyertes Tokajit és könyvet (Magyarok az olimpiai játékokon 1896-2012) kapott ajándékba.

Az ünnepség meglepetésvendége az olimpiai bronzérmes, egykori világranglista-negyedik teniszező, Brad Gilbert volt. Az amerikai sztár őszinte tisztelettel beszélt Taricsról, akit régóta ismer, hiszen egy teniszklubba jártak.

De Taricsot felköszöntötte Magay Dániel, az 1956-os melbourne-i olimpia kardvívó bajnoka is.