Vágólapra másolva!
Igent mondott Benedek Tibor szövetségi kapitány hívására, így visszatér a magyar férfi vízilabda-válogatottba Kis Gábor, a Szolnoki Dózsa-Közgép olimpiai bajnok centere.

A 33 éves játékos 2011 óta küzd gerincproblémával, emiatt számos világeseményről maradt le, később pedig lemondta a szereplést a nemzeti csapatban.

A 143-szoros válogatott center a klubcsapatában hosszú ideje kiemelkedő teljesítményt nyújt, így téma volt esetleges visszatérése.

Kis Gábor visszatér Forrás: MTI/Földi Imre

"Az elmúlt hónapokban Tibi többször is érdeklődött, hogy vagyok, mit tudnék vállalni, milyen terveim vannak a jövőre nézve, és bevallom, egy ideje nagy motivációt éreztem magamban. Ennek az az oka, hogy az utóbbi időszakban megtanultam kezelni azt a problémát, ami a gerincemmel kapcsolatos" - idézte Kist a waterpolo.hu.

A kedden a Szeged ellen pályafutása 400. ob I-es mérkőzésére készülő játékos hozzátette, nagy motivációt jelentett számára, hogy a 2013-as világbajnoki cím után egy sikertelenebb időszak következett a válogatott életében, s bízik benne, hogy "minőségi változást hoz a játékba".

Benedek Tibor szövetségi kapitány később jelöli ki azt a keretet, amellyel megkezdi a felkészülését a januári belgrádi Európa-bajnokságra.