Vágólapra másolva!
A magyar férfiválogatott egy góllal kikapott az olasz együttestől a győri vízilabda Volvo-kupa nyitónapján.

Eredmények, Volvo-kupa, 1. forduló:
Magyarország - Olaszország 4-5 (0-3, 2-2, 0-0, 2-0)
a magyar góldobók: Hosnyánszky 1, Bátori 1, Tóth M. 1, Varga Dénes 1

Spanyolország - Szlovákia 10-5 (2-0, 3-2, 4-1, 1-2)

A jövő vasárnap kezdődő belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság hazai főpróbájának számító nemzetközi tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége már az első olasz akció végén hátrányba került, majd újabb emberelőnyös támadások is vendéggóllal zárultak (0-3), így az első szünetre komoly előnyt harcolt ki a rivális.

Csak a második negyedben, a találkozó 10. percében tudott szépíteni az addig erőtlennek tűnő magyar csapat, de az olaszok a nagyszünetre visszaállították a háromgólos különbséget (2-5).

Varga Dénes és Valentino Gallo Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A harmadik játékrészben kölcsönösen pontatlanul pólóztak a felek, a hatástalan kísérletek sokasága után a negyed végére sem változott az eredmény.

A befejező negyed az ifjú Manhercz Krisztián pompás átadását gólra váltó Tóth Márton révén magyar góllal indult (3-5), a hasonló folytatással azonban adós maradt a válogatott, amely - bár a védekezésben feljavult egészen a hajráig nem tudta bevenni a rivális kapuját.

Szűk két perccel a vége előtt a saját maga által kiharcolt büntetőből Varga Dénes nagy gólt lőtt (4-5), azonban az egyenlítés azonban már nem sikerült (4-5).

"Sokat hibáztunk, ziccereket rontottunk, s a mérkőzés elején nem jött be, hogy puhább védekezéssel kezdtünk, de összességében nem vagyok csalódott.

egy teljes értékű Hárai Balázs és a válogatottba visszatért Kis Gábor, aki betegsége miatt ma még nem volt bevethető" - mondta Benedek Tibor a mérkőzés után az M4 Sportnak.

A hétfői program

Szlovákia - Olaszország 17.00
Magyarország - Spanyolország 19.00

Bujkáék magabiztos győzelme

A magyar női vízilabda-válogatott könnyed sikerrel kezdte meg szereplését a ligaválogatott ellen a négycsapatos miskolci Univer-kupán, amely főpróbája az egy hét múlva rajtoló belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságnak.

Eredmény, Univer-kupa, 1. forduló:
Magyarország - Magyar ligaválogatott 11-3 (4-1, 3-1, 2-1, 2-0)
a nagyválogatott góldobói: Bujka 3, Antal, Keszthelyi 2-2, Czigány, Szücs, Takács, Csabai 1-1

A torna nyitómeccsén csak 1-1-ig volt szoros az állás, a folytatásban Bíró Attila szövetségi kapitány jelöltjei fokozatosan elhúztak, s a nagyszünetig ötgólos előnyre tettek szert. A harmadik negyedben tovább nőtt a különbség, amely a mérkőzés végére nyolctalálatnyira hízott, elsősorban a háromszor is eredményes center, Bujka Barbara jóvoltából.

A torna másik vasárnapi mérkőzésén:
Olaszország - Görögország 17-7 (4-2, 4-3, 5-1, 4-1)

A hétfői program

Magyarország - Görögország 15.15
Magyar ligaválogatott - Olaszország 16.45