Benedekék egy csoportban a szerbekkel

Benedek Tibor, vízilabda
Belgrád, 2016. január 17. Benedek Tibor szövetségi kapitány magyaráz a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság férfi nyolcaddöntőjében játszott Magyarország - Grúzia mérkőzés szünetében 2016. január 17-én. 14-3-as győzelemmel a negyeddöntőbe jutott a magyar válogatott. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar férfi és női vízilabda-válogatott is egy csoportban játszik majd az aktuális világbajnokkal, a szerb, illetve az amerikai csapattal a riói olimpián - derült ki a vasárnapi, trieszti sorsoláson.

A férfiaknál a magyarok a szerbek mellett a görögökkel, a brazilokkal, az ausztrálokkal és a japánokkal mérkőznek az A csoportban, a nőknél pedig az amerikaiak mellett a spanyolokkal és a kínaiakkal a B-ben.

A férfiak a szerbekkel, a nők az amerikaiakkal kerültek egy csoportba Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A csoportok sorsolását a férfiak magyar győzelemmel zárult trieszti selejtező tornája után tartották.

A férfiaknál két hatos, a nőknél két négyes csoportban zajlanak majd a küzdelmek az első szakaszban a nyári játékokon, majd a negyeddöntőtől már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna.

Benedek örül a sorsolásnak

"Nagyon jó csoportban vagyunk, ez a könnyebbik csoport. A másik csoportban azért még négybe kerülni is nagyon nehéz lesz. Azt gondolom, hogy bármennyire is jó Brazília és Japán, azért a másik négy csapatnak kell ebben a csoportban a legjobb négy helyen végeznie. Ugyanakkor láttuk már, hogy Brazília tartogat meglepetéseket, Japán tartogat meglepetéseket, egyetlen pillanatig sem szabad azt gondolni, hogy ez biztos. Főleg ebből a mostani kvalifikációs tornából kiindulva - nincs is ilyen már" - értékelte a sorsolást Benedek a vlv-nek.

"Nagy harc lesz, de ha választhattam volna, nagyjából ezt választottam volna. Lesz nagyon nehéz meccsünk, a szerbekkel egy csoportban vagyunk, velük kezdünk, ott van a görög csapat és az ausztrál, akikkel bármikor tudunk nehéz meccset játszani, kaptunk is ki tőlük, vertük is meg őket többször. Úgyhogy jó a csoport, utána következhet egy nagyon nehéz negyeddöntő, elődöntő meg a döntő" - mondta a szövetségi kapitány.

NŐK

A csoport
Olaszország, Oroszország, Ausztrália, Brazília

B csoport

Spanyolország, Kína, Magyarország, USA

FÉRFIAK

A csoport
Szerbia, Görögország, Ausztrália, Japán, Magyarország, Brazília

B csoport
Horvátország, Montenegró, USA, Franciaország, Olaszország, Spanyolország