Benedek pihenteti az olimpiai bajnokokat

Budapest, 2014. július 17.
Decker Attila kapus a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 17-én. Magyarország-Szerbia 8-6.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2014. július 17. Decker Attila kapus a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 17-én. Magyarország-Szerbia 8-6. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Egyetlen olimpiai bajnok sem szerepel a magyar férfi vízilabda-válogatott keretében, amelyet a Románia elleni keddi, idegenbeli mérkőzésre hirdetett Benedek Tibor szövetségi kapitány.

A szövetség honlapjának beszámolója szerint a szakvezető a kulcsjátékosok közül többeket is pihentet a nagyváradi mérkőzésen, egyúttal bizonyítási lehetőséget ad olyanoknak, akiknek még van esélye bekerülni a nyári bő keretbe, illetve a jövőben meghatározó játékosai lehetnek a válogatottnak.

"Rég volt a válogatott keretben Decker Attila, szeretném megadni neki a lehetőséget a bizonyításra" - utalt a Szolnok kapusára a szövetségi kapitány. Hozzátette, a játékos jó teljesítményt nyújtott a hétvégén a klubjában, és azt várja tőle, hogy folytassa ezt a válogatottban is.

Decker Attila visszatér a válogatottba Forrás: MTI/Kovács Tamás


"Lényegében Tóth Mártonnal, Gór-Nagy Miklóssal ők lesznek a rangidősek most ebben a csapatban. Gór-Nagy Miki Belgrád után Triesztben nem kapott lehetőséget, most számítok rá."

"A mostani kerethirdetés mögött nem titkoltan az a szándék is ott van, hogy a rutinos játékosok pihenjenek, ezért is vágunk neki fiatalabb csapattal a románok elleni meccsnek, amit ettől függetlenül szeretnénk megnyerni" - összegzett Benedek Tibor.

A magyar válogatott kerete Románia ellen

kapusok:

Lévai Márton (Debreceni VSE), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép)

mezőnyjátékosok:
Mezei Tamás, Jansik Dávid (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Nagy Ádám, Gór-Nagy Miklós, Bátori Bence, Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

A csoport állása: 1. Görögország 12 pont, 2. Magyarország 9, 3. Románia 3, 4. Grúzia 0
A csoportelső jut be a kínai szuperdöntőbe.