Vágólapra másolva!

Bénázott az eredményjelző kezelője, kiesett a magyar csapat

Botrányos körülmények között esett ki az U19-es vízilabda-Eb negyeddöntőjében a magyar juniorválogatott. Rosszul írták ki az eredményt, aztán amikor erre rájöttek, újrajátszattak egy fél negyedet. A magyarok óvnak.

A rendes játékidőben 12-12-re végzett a magyar juniorválogatott Olaszország ellen a hollandiai Alphenben zajló U19-es vízilabda-Eb-n, a végeredmény azonban 13-10 lett az olaszoknak – írja a Vlv.hu.

Ez úgy lehetséges, hogy a negyedik negyed végén ugyan döntetlen volt az eredmény, de a kijelzőn már percek óta rossz számokat mutattak, a lefújáskor 13-12-t az olaszoknak. Ők pedig arra hivatkoztak, hogy

az ott látható állásnak megfelelően játszották végig az utolsó perceket.

A döntéshozók ezért úgy határoztak, hogy újra kell játszani azt a 3 perc 40 másodpercet, amikor rossz állást mutatott a kijelző. Annak az időszaknak a magyar csapat 11-9-es hátrányból ment neki, ráadásul egy csere nélküli kiállítás miatt majdnem végig emberhátrányban játszott. Másodszorra nem sikerült hátrány ledolgozása.

A magyar csapat óvást nyújtott be a történtek miatt.

"Ötméteres dobásokat vagy a mérkőzés teljes újrajátszását kérjük arra hivatkozva, hogy a találkozó a rendes játékidőben 12:12-es döntetlennel ért véget. A döntésről értesítenek minket, ezt követően még egy további lehetőségünk lesz fellebbezni. A beadványban arra is hivatkoztunk, hogy a hiba elkövetése után én

– idézte a Vlv.hu Horkai Györgyöt, a csapat edzőjét.