Benedek Tibor távozik a pólóválogatott éléről

vízilabda szerbia magyarország Benedek Tibor rio2016 olimpia2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Benedek Tibor szövetségi kapitány a 2016-os riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 6-án. A találkozó 13-13-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor úgy döntött, lejáró szerződése után nem pályázik a tisztségre. 

„Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint

Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jével már nem én látom el a kapitányi feladatokat” – idézte a Waterpolo.hu Benedek Tibort.

Benedek Tibor nem indokolta meg konkrétan a távozás okát Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mindez azt jelenti, hogy a válogatottal 2013-ban világbajnoki aranyérmet, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban Eb-bronzérmet és olimpiai ötödik helyet szerző kapitány – akinek december 31-én jár le a szerződése – távozik a nemzeti csapat éléről.

Az MVLSZ szombaton, október 22-én tartja tisztújító közgyűlését, az ott megalakuló elnökség az ősz folyamán fog dönteni a férfi szövetségi kapitány személyéről.

Belső feszültségek is voltak a csapatnál

Az olimpiai kudarcot nehezen emésztették meg a csapat, illetve a stáb tagjai. Gerendás György másodedző nyilatkozata akkora port kavart, hogy több játékos is visszaszólt a Vámos Mártont leszobafestőző edzőnek, aki aztán csípőből reagált a csapatkapitány, Varga Dénes zsémbes nyilatkozatára.

Benedek már ekkor jelezte, nem biztos abban, hogy egyeznek az elnökséggel a gondolataik a válogatott jövőjéről, ennek ellenére is komoly meglepetés, hogy nem vállalja tovább a munkát a csapat élén.

A cséká is elgondolkodik a folytatásról

Nemrég Varga Dénes, a pólósok 29 éves csapatkapitánya is arról beszélt, megeshet, hogy lemondja a válogatottságot. Kiemelte, a döntését az is befolyásolja, hogy a szövetség tisztújító közgyűlésén mi történik. „Természetesen foglalkoztat a válogatottal kapcsolatos minden kérdés” – fogalmazott Varga Dénes a Vlv.hu-nak adott interjújában.

Varga Dénes Forrás: AFP/Peter Kohalmi

„Most van egy félévnyi klubszezon, nincs Világliga, és tekintettel arra, hogy milyen hosszú volt a előző klubszezonom, amit már taglaltam korábban, én idén már nem akarok válogatottedzésre menni, ezt itt és most kimondom, és vállalom. Biztos, hogy sokat foglalkozom majd ennek a kérdésnek az átgondolásával, de egyelőre nem tudom megmondani, hogy mi lesz.

inkább rajtam áll, az számít, hogy mit érzek, hogy érzek.”