Vágólapra másolva!
A cseh aerobikosok taroltak a budapesti Európa-bajnokságon, illetve a vele párhuzamosan zajló junior vb-n: a 14 versenyszámból tízet megnyertek. A magyarok a felnőtt Eb-n két-két ezüstöt és bronzot, a junior vb-n két aranyat, két ezüstöt és négy bronzot szereztek.

A Kongresszusi Központban 15 ország versenyzői indultak, s a telt ház, 1800 néző előtt rendezett döntők a csehek elsöprő fölényét hozták: a felnőtt Eb hét első helye közül hat az övék lett. Férfi egyéniben Petr Jansky, női egyéniben Lucie Jirikova, párosban a Jansky, Kavrikova kettős állhatott a dobogó legfelső fokára, a csehek nyerték a triók versenyét, s győztek fitnesz aerobik csapatban és a step kategóriában is. A funky kategóriában belga elsőség született.

Női egyéniben a korábbi Európa-bajnok, élete utolsó versenyén szereplő Szloboda Éva már, a junior világbajnok Deme Ivett pedig még nem tudott érmet szerezni, előbbi a 4., utóbbi az 5. helyen zárt. A magyar versenyzők négy érmet szereztek: a triók között a Deme Ivett, Bacsó Zsuzsa, Rácz Borbála, a step kategóriában a Fekete Andrea, Kapusi Mária, Nagy Anikó, Purczi Veronika, Kiss Annamária, Székely Eszter, Szilágyi Adrienn, Tóth Mira csapat (Ady DSK) a 2., fitnesz aerobik csapatban a Balogh Diána, Csatáry Kinga, Horváth Anita, Horváth Beáta, Ockenfusz Enikő, Réfi Eszter, Szilvás Angéla (The Models) együttes, valamint funky kategóriában a Börczi Barbara, Bruckner Adrienn, Gyöngyösi Klaudia, Juhász Andrea, Csoma Katalin, Kurucz Sándor, Szabó Tamás, Hartman Gábor (Black Time) csapat a 3. helyen végzett. A pontozásban egyáltalán nem érződött a "hazai pálya" előnye, hiszen a Black Time és a csak harmadik helyre sorolt The Models sokak szerint aranyérmet érdemelt volna.

A junior vb-n azonban sikerült két aranyérmet itthon tartanunk: a triók között a Szalóki Emese, Tisza Mercédesz, Varga Orsolya összetételű hármas, fitnesz aerobik csapatban a Balla Szilvia, Hegyi Dóra, Kiss Lilla, Kovács Szandra, Nagy Orsolya, Tóth Ildikó "hatosfogat" bizonyult a legjobbnak. A hazai utánpótlás legjobbjai további két 2. és négy 3. helyet szereztek.

Fábik Tibor