Vágólapra másolva!
Pünkösd hétvégéjén a Sport1 szervezésében egy fergeteges bulival nyit a balatoni nyár Siófokon. A szombati WINK Európa Maraton és Félmaraton futófesztivált követő vasárnap, május 30-án egész napos ingyenes rendezvényen szórakozhatnak a sport, a vízpart és a zene barátai.

A Sport1 Fesztivál az európai integráció jegyében zajlik a Balaton-parton, és ennek megfelelően a rendezők nagy hangsúlyt fektetnek az esélyegyenlőség elvére és gyakorlatára. Vasárnap délelőtt a fogyatékkal élők veszik birtokba a kikötő mögötti színpadot, és egészséges társaikkal együtt mutatják be tudásukat sportban, zenében és táncban egyaránt.

Az Ability-parkban az érdeklődők paralimpikonjaink és olimpikonjaink mellett találkozhatnak ismert közéleti személyiségekkel, könnyűzenei előadókkal, valamint a Sport1 tévé kommentátoraival, riportereivel. A gyermeknap alkalmából a legkisebbek is a figyelem középpontjába kerülnek, számos színpadi és családi szabadidős program várja az apróságokat. A kikötői kisszínpadtól induló VIP-futás zárja a délelőttöt, amelynek befutója a fesztivál második helyszínén, a siófoki focipályán lesz.

A futballpályát már délelőtt 10 órától bemelegítik a kispályás csapatok. A vasárnapi sportesemények csúcspontjaként újra megrendezésre kerül a színészek és újságírók örökrangadója, a SZÚR, amelyet a popzenészek és humoristák összecsapása vezet föl. A 2x15 perces nosztalgiaderbiken futballcipőt húz számos elismert közéleti személyiség, labdába rúg többek között Maksa Zoltán, Nacsa Olivér, a Rakonczai testvérek, valamint a futballpályák rendszeres vendége, Rudolf Péter és Nemcsák Károly is.

A csapatokat olyan egykori kiváló futballisták erősítik, mint Nyilasi Tibor, Zombori Sándor és Várhidi Péter. A helyszín házigazdája a népszerű műsorvezető, Harsányi Levente, a mérkőzések két kommentátora Máté Pál, a Sport1, és Buzgó József, a SZTÁR Sport főszerkesztője lesz.

A futballmérkőzéseken megalapozott hangulat este 20 órától a kikötői nagyszínpadon folytatódik. Igazi különlegességként a 80-as, 90-es évek három csapata az R-GO, a KFT és az Exotic ad koncertet.