Vágólapra másolva!
Július 24. és augusztus 1. között immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre Tiszaújvárosban a triatlon-nagyhét, melynek záróakkordja hagyományosan a Világkupa-futam, ám ezúttal U23-as Európa-bajnokság is szerepel a programban - derült ki a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A jövő vasárnapi Vk-versenyre a szervezők szerint hihetetlenül erős mezőny gyűlik össze, ugyanis több világsztár, illetve a két magyar olimpikon, Molnár Erika és Kuttor Csaba is főpróbának tekinti a viadalt az ötkarikás játékok előtt.



A 28 nemzet indulói között a nőknél ott lesz a korábbi világbajnok ausztrál Loretta Harrop és a spanyol Európa-bajnok Ana Burgos is, míg a férfiaknál a "nagyágyúk" közül a korábbi vb-aranyérmes kazah - egyébként évek óta Tiszaújvárosban edző - Dmitrij Gaag emelhető ki.

A vasárnapi U23-as Eb-n Lehmann Tibor szövetségi kapitány mindkét csapattól érmet vár, de mint mondta, egyéniben sem kizárt a dobogós helyezés.

Az érdeklődők szórakozását kulturális programok, valamint tömegsportrendezvények biztosítják, sőt ezúttal hétfős csapatoknak megrendezik az úgynevezett "Nagyheti hetes - Irány Athén" viadalt, amely heteskenuból, hétfejűsárkány-futásból és "Tavi vad küzdelemből" áll, s a győztes együttes tagjai megtekinthetik az athéni triatlonversenyeket.

A program:

vasárnap:

U23-as Eb, nők 10 ó

U23-as Eb, férfiak 13.30

augusztus 1.:

női Vk 10.30 ó

férfi Vk 13.30

Az U23-as Eb magyar indulói:

nők:
Koch Renáta (Mogyi SE), Szomjas Borbála (Buda-Cash Team), Gergelics Dóra (Bonyhád SE), Berke Zsuzsa (Debreceni Sportcentrum)

férfiak:
Balogh Lőrinc (TVK-Mali Tiszaújváros), Benőcs Zoltán (TVK-Mali Tiszaújváros), Pocsai Balázs (Debreceni Sportcentrum), Bajai Péter (Mogyi SE), ifj. Czencz Péter (Fany-Dinamic), Rendes Csaba (Buda-Cash Team), Török Dániel (TVK-Mali Tiszaújváros)