Vágólapra másolva!
Kímélni az üdülési kasszát: ez az idei szlogenje a salzburgi régiónak, ahol tavaly 173 vendégéjszakát töltöttek a magyarok - hallhattuk szerdán, a Corinthia Grand Hotel Royalban tartott sajtótájékoztatón, amelyen Gerhard Leskovar és Agnes Koch, a terület turisztikai vezetői számoltak be a magyar családok számára előnyös és aktuális utazási ajánlatokról.

Egyhetes üdülést például 235 euróért kínálnak Lungau környékén - ez magába foglalja a hatnapos síbérletet is - egy kényelmes magánszálláson. A Hochkönig,s birodalmában királynak érezhetik magukat a síelők, különösen a gyerekek: a családi heteken belül a 15 évesnél fiatalabbak ingyen síelhetnek.

A magyar turisták körében a carving, a snowboard ma már megszokott programnak számít, a gleccsersí vagy a buckás terepen való síelés, netán a síelés eddigi szabályait szinte figyelmen kívül hagyó, úgynevezett free style sem számít unikumnak, de a snowkite még igazi újdonság: mintha az ember lógna a trapézon és úgy síelne.

Forrás: www.salzburginfo.at


Amint az a tájékoztatón kitűnt, az osztrák idegenforgalmi szakemberek kiemelt figyelmet szeretnének fordítani Budapesten és a Dunántúlon kívül a kelet-magyarországi régióra is.