Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) jogi bizottsága elhalasztotta a döntést a négyesfogathajtó-világbajnokságon győztes Michael Freund doppingügyében, így várhatóan csak a hónap végén születik végleges határozat. Ha a német klasszist megfosztják aranyérmétől, a mögötte második helyen végző Lázár Zoltán lesz a világbajnok.

A magyar hajtó arról számolt be, hogy szerdán Freund újabb 15 nap haladékot kapott arra, hogy elfogadható magyarázattal álljon elő Mary nevű lovának pozitív doppingtesztjével kapcsolatban. Az A- és B-teszt egyformán nyugtatóként használt valériánsavat mutatott ki a négylábú szervezetében.

"Ilyen esetekben mindig elmarasztaló ítélet szokott születni. Csak hibás eljárás esetén ejtenék az ügyet, de erről nincs szó. Freund szerint a vb istállójában megevett szénában lehetett a tiltott szer, ám az ilyen jellegű magyarázatokat egyszer sem követte felmentő határozat" - mondta korábban Fugli Károly, a honi lovasszövetség főtitkára, aki szerint elképzelhetetlen, hogy a négylábú szervezetébe a vb-n került volna a tiltólistán lévő szer. A nemzetközi szövetség (FEI) állásfoglalásában is az áll, hogy kiváló volt az istálló biztonsága és illetéktelen személy oda nem léphetett be.

Lázár csapatban Dobrovitz Józseffel és Kecskeméti Lászlóval világbajnok lett.