Vágólapra másolva!
Gondatlansággal vádolva perelte be az Ocean Adventures Dive Company céget és annak alkalmazottait az a búvár, aki órákig sodródott a vízben.

Dan Carlock Jr. állítása szerint a Ocean Adventures Dive Company által szervezett merülésen felejtették a vízben, miután elszakadt merülőtársától Santa Catalina sziget közelében. Ennek következtében élete is veszélybe került, és öt órán keresztül várt, amíg segítségére siettek. A 46 éves búvárt akkor a környéken hajózók vették észre és mentették ki.

A beadvány szerint bőrrákja is azért alakult ki, mivel órákon át erős napsugárzásnak volt kitéve. Állítása szerint továbbra is az esemény hatása alatt áll. Stephen Ladd, az Ocean Adventures Dive Company elnöke nem kommentálta a beadványt, az abban megnevezett búvárok pedig azért nem nyilatkoztak, mert állításuk szerint még nem olvasták azt.

Carlock 2004. április 25-én egy elhagyott olajfúrótoronynál merült az Ocean Adventures csoportjával együtt, amikor elszakadt merülőtársától. Elmondása szerint a felszínre emelkedett, és megpróbált jelezni a búvárhajó legénységének, ám azok továbbhajóztak a néhány mérföldre levő másik merülőhelyhez. Carlock azt állítja, hogy társa, Andy C. Huber, aki master diver és az Ocean Adventures alkalmazottja volt, nem jelezte a többieknek, hogy eltűnt. A beadvány azzal is vádolja Hubert, valamint a Ocean Adventures másik merülésvezetőjét, Zacarias Reyes Aranetát és a hajó kapitányát, Ray Leslie Arntzot, hogy szándékosan félretájékoztatták a parti őrséget, miszerint a második merülésen is részt vett és ott tűnt el. Így aztán a parti őrség egy olyan helyen kereste Carlockot, ahol ő soha nem járt, míg a valóságban onnan igen messze sodródott a vízben. A beadvány szerint ezzel a hamis állítással az Ocean Adventures által elkövetett hibákat próbálták leplezni az alkalmazottak.

Carlock ügyvédje, Scott P. Koepke úgy nyilatkozott, hogy ügyfele reményei szerint a pernek köszönhetően többé nem kerül ilyen módon veszélybe a dél-kaliforniai búvárok élete: "Sokat töprengett ezen a dolgon, és úgy érezte, nem veheti magára annak a felelősségét, ha esetleg két-három év múlva valaki hasonló helyzetbe kerül és életét veszti, míg ő nem tett semmit."

A cikket a Divecenternek köszönhetjük.