Vágólapra másolva!
A városligeti műjégpályán szombaton és vasárnap nyolcvan csapat részvételével rendezik meg a Lipton-kupa amatőr jégkorongtornát. A vasárnap 17 órakor kezdődő gálán jégre lép Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos olimpiai bajnok kajakos, Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, s a Vasas férfi pólósai is hokiütőt ragadnak.

Hagyománnyá vált, hogy egy februári hétvégén amatőr jégkorongosok szállják meg a Városligetet, s parádés meccseken döntik el, kié lesz a Lipton-kupa, a vele járó pénzdíj és természetesen a dicsőség. Így lesz ez idén is, szombaton és vasárnap 80 csapat feszül majd egymásnak a műjégpályán, ahol hat pályán zajlanak a mérkőzések. A csapatok hatfősek, egyszerre négy játékos lehet a pályán. A mérkőzések időtartama 2x15 perc, 3 perces szünettel.

A szervezők gondoskodtak az "esélyegyenlőségről": a speciális szabályok lehetővé teszik, hogy a nők és a fiatalabbak méltó ellenfelei legyenek a felnőtt férfiaknak, hiszen az ütközés tilos, durva szabálytalanságért pedig azonnali kiállítás jár.

Az első helyezett csapat 100 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 20 ezer forinttal lesz gazdagabb. Minden jégre lépő játékos kanadai hokimezt kap ajándékba, a bemelegítést pedig forró teával segítik a rendezők. A mérkőzések szombaton és vasárnap is 14 órától kezdődnek.

A tornát záró, vasárnap 17 órakor kezdődő gálán jégre lép Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos olimpiai bajnok kajakos, Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, s a Vasas férfi pólósai is hokiütőt ragadnak. De beszáll a játékba a sportág iránt elkötelezett zenész, Ganxsta Zolee, sőt még Pekka Kujasalo, a Finn Köztársaság magyarországi nagykövete is.

Fábik Tibor