Vágólapra másolva!
A Európa-bajnokság előtti utolsó nemzetközi versenyen szerepel a hét végén a magyar karateválogatott, ennek megfelelően a pozsonyi szlovák Grand Prix-n erős összeállításban vesz részt.

Válogatottunkat a szlovák fővárosban Szebeni József (60 kg), Burján Balázs (70 kg), Czimmer Péter (70 kg), Ruzsinszki György (70 kg), Papp Miklós (75 kg), Bechtel Richárd (+80 kg) és Guba Milán (+ 80 kg) alkotja, a nőknél Bódi Renáta (53 kg), Tóth Beatrix (53 kg), Zsigmond Krisztina (60 kg) és Klima Zsuzsanna (+ 60 kg) indul, formagyakorlatban pedig Gasparik Kitti és Strasser Vilmos.

Forrás: [origo]

Női csapatunk legjobbja a vb-ezüstérmes Klima Zsuzsanna

Szinák Attila szövetségi kapitány a GP, valamint a jövő hét végi országos bajnokság eredményeinek ismeretében jelöli ki a május 13-15-i tenerifei Európa-bajnokságon indulók névsorát. Három versenyző azonban már Eb-résztvevőnek tekinthető: S. Kovács Ádám, Klima Zsuzsanna és Tóth Beatrix a tavalyi világversenyeken szerezett érmeivel biztosította helyét a kontinensbajnokságon. Közülük S. Kovács a hét végi versenyt kihagyja, de nézőként ott lesz Pozsonyban.

A Grand Prix után a szerb válogatott Budapestre érkezik ötnapos edzőtáborozásra, hogy a magyar csapattal együtt készüljön fel az Eb-re. Vendégként köszönthetjük a hazájában nagy sztárnak számító Sznezsana Pericset is, aki 2002-ben világbajnok lett nyílt kategóriában (amikor Klima Zsuzsanna ezüstérmet szerzett +60 kg-ban), s tizenkét Eb-érem birtokosa. S nálunk készül majd a 2003-as Európa-bajnok Milos Zsivkovics (80 kg) is.