Vágólapra másolva!
Alig érkezett meg Budapestre, máris a jövő évi esetleges újabb expedíciót tervezgeti Klein Dávid, aki oxigénpalack használata nélkül kísérelte meg elérni Földünk legmagasabb pontját, a Mount Everest 8850 méteres csúcsát.

Klein Dávid, aki Henry Toddnak, a neves angol hegymászó meghívására vett részt az Everest-expedícióban, még április 7-én indult el Budapestről. A csapat a hihetetlenül rossz időjárási viszonyok miatt csaknem egy hónapot volt kénytelen várni Nepálban, míg elindulhatott a csúcs felé. Június 4-én, eljutva 8500 méterig az expedíció a viharos erejű szél és az alig 50 méteres látótávolság miatt kénytelen volt visszafordulni, mindössze 350 méterre a csúcstól.

Klein Dávid, bár sokat fogyott, teljesen jól van. A kudarc nem törte le, és a magyar hegymászó máris azt fontolgatja, hogy jövőre újból kísérletet tesz a Mount Everest meghódítására. Ez azonban még a jövő zenéje, hiszen Dávidnak most egyéb halaszthatatlan feladata van: az ELTE filozófia szakos hallgatójaként a tavaszi félév vizsgáin kell sikeresen túljutnia.