Vágólapra másolva!
A következő idénytől az a Nagy Bandor lesz az Óbudai Korfball Klub szakmai vezetője, aki a sportág őshazájában, Hollandiában végzett szakedző.

A szakember korábban az ELTE-BEAC korfball szakosztályának edzője, majd 2003-tól felnőtt korfball válogatott megbízott szövetségi kapitánya volt. A Nemzetközi Korfball Szövetség edzőképző kurzusán hivatalos korfball szakedzői képesítést szerzett. Játékosként az NB 1/b osztályban 2003/2004-es szezonban bajnoki aranyérmes.

Az Óbudai Korfball Klub története során először két csapattal indul a felnőtt bajnokságban. Nagy Bandor feladata lesz ennek a két csapatnak, valamint a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium korfball csapatának szakmai vezetése. Ebben segítségére lesznek az évek óta aktív óbudai szakedzők: Bárkányi Gábor pályaedző és Tömöri Balázs utánpótlásedző is.

Bóna Péter, a klub új elnöke sikerként értékelte nagy igazolását:
- Két egymást követő évben is hajszállal maradtunk le a feljutásról, noha a bajnokság alapszakaszában végig meggyőzően szerepeltünk. Azt reméljük az új tapasztalt edző érkezésétől, hogy jövőre már az első osztályba nevezhetjük jobbik csapatunkat - mondta Bóna.

Az Óbudai Korfball Klubnak nem lesz könnyű dolga, mert idén 18 csapat nevezett a felnőtt bajnokságba. Ez a valaha volt legnépesebb mezőny a sportág hazai történetében.