Vágólapra másolva!

A homok vár!

A magasabb hőmérséklet és a homok szokatlan viselkedése miatt...
flying fox
sandboard

Nem nehéz kitalálni, hogy ez utóbbi név a snowboard egy különleges, homoki válfajára utal. A sportág - eltérően a homoki bortól - semmiben sem marad el hegyi társa mögött, sőt! Látszatra az eltérések csak aprók (például az öltözet), de a magasabb hőmérséklet és a homok szokatlan viselkedése miatt az érzés még csak nem is hasonlít a snowboardéhoz.

...az érzés még csak nem is hasonlít a snowboardéhoz.

Jól hangzik? A "sivatagi medvéknek" ez még csak bemelegítés: leérkezés után már pattannak a quadbike-nak is nevezett sivatagi motorra. Négy masszív kerék, speciális motor, bőgő hang. Az útról persze még ezzel sem lehet letérni: errefelé nem nagyon találsz utakat. Vigyázat: a közelgő homokviharnál nem gyorsabb!

A tipikus sivatagi sportok mellett természetesen azok a kalandok sem hiányoznak a namíbiai kínálatból, melyeket itthon is kipróbálhatunk: azért azt el kell ismerni, a végtelen homok felett a parachuting is más.

Egy mind a négy sportágat magában foglaló kalandtúra sokak álma. Most akár valóság is lehet a Sprite segítségével! A Sprite weboldalán nem csak arról tájékozódhatsz, hogyan nyerhetsz namíbiai (vagy akár kanadai) kalandtúrát, de további izgalmak várnak már a monitoron is. Aki lemarad a nagy utazásról, túracipővel, snowboarddal vagy hátizsákkal vigasztalódhat...