Legfrissebb Versenynaptár Magyar csapat Eredmények Fotógaléria Paralimpia 

Írjon nekünk Társalgó Fórum [origo] s.k. Kattintson a hirdetésre!
 

 XXVII. Nyári Olimpiai Játékok, Sydney

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 01


 A magyar sportolók eredményei

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 01

október 01., vasárnap

Olimpiai bajnokok a pólósok
[vízilabda] A döntőben ismét nagy olimpiai vízilabdaválogatottak találkoztak: a hatszoros bajnok Magyarország ellenfele a Szovjetunió révén két elsőséggel dicsekedhető orosz válogatott volt. Kemény Dénes legényei leiskolázták az ősi ellenfelet, 13-6-ra nyertek: olimpiai bajnok 24 év után Magyarország!

Ezüstig jutott a Mocsai-csapat
[kézilabda] A magyar nőikézilabda-válogatott ezüstérmes lett a sydneyi olimpián, miután a döntőben a hajrát elbukva kikapott a címvédő Dániától. Mocsai Lajos csapata hatgólos vezetésről az utolsó negyedórát 14-4-ra vesztette el, így az aranyról is lemaradt.

Csalódást okoztak a női öttusázók
[öttusa] Vörös Zsuzsanna 4866 ponttal a 15. helyen végzett az öttusa olimpián. A győzelmet a brit Stephanie Cook szerezte meg. Simóka Nóra a lovaglás során agyrázkódást szenvedett, így 3042 ponttal az utolsó, 24. lett.

Hat döntőben három arany
[kajak-kenu] Hat döntőben volt érdekelt a magyar kajak-kenu csapat az olimpia utolsó napján. A program a rossz időjárás miatt hat órát csúszott, ez azonban nem sokkolta a mieinket: olimpiai bajnok lett Kolonics György, kettesben a Kammerer, Storcz és a Novák, Pulai kettős. A nőknél a Szabó, Kovács páros ezüstérmes lett.

szeptember 30., szombat

Nyolcból egy a birkózók mérlege
[birkózás] Kapuvári Gábor (85 kg) nem jutott be a legjobb négy közé - hetedik lett - a szabadfogású birkózásban, miután 5-3-ra kikapott az iráni Amirreza Khadem Azghaditól. Egy ezüstérem, öt pont - ez a magyar birkózók teljesítménye az olimpián, noha az elvárás két, esetleg három érem, a kötöttfogásúaktól 10-20, a szabadfogásúaktól 1-6 pont volt.

A harmadik brit arany mellett Hajdu a tizenötödik
[vitorlázás] Az Európa-bajnok brit Ian Percy nyert a Finn dingi hajóosztályban, Hajdu Balázs a 15. helyen végzett. Az Atlantában aranyérmes lengyel Mateusz Kusznierewicz a negyedik lett.

Balogh Gábor ezüstérmes
[öttusa] Balogh Gábor a 4. helyről, 4229 ponttal fordult az utolsó számra, a futásra. Sárfalvi Péter ekkor 16. volt. Balogh nagyszerűen futott, ám a mögüle 2 másodperccel induló orosz Dimitrij Szvatkovszkij - élete utolsó olimpiáján - még a magyar világbajnokon is túltett.

Döntőben a Kemény-csapat
[labdarúgás] Egy hatszoros és egy háromszoros olimpiai bajnok randevújára került sor szombaton, a második elődöntőn, hiszen Magyarország és Jugoszlávia mérkőzött egymással. Óriási csatában nyertek a mieink 8-7-re, és a döntőben a maratoni meccsen nyertes Oroszországgal találkoznak.

Minden éremből jutott
[kajak-kenu] A kajak-kenu döntők első napján a női kajak négyes egy ezüstéremmel nyitott. Kőbánék után a férfi kajak kettes bronzot szerzett, majd a férfi kenu kettes csak egy 5. helyet hozott. Az utolsó döntős egységünk végre meghozta az áttörést: férfi kajak négyes aranyérmet szerzett.

szeptember 29., péntek

A legjobbkor álltunk bosszút
[kézilabda] A magyar nőikézilabda-válogatott a sportág történetében először bejutott az olimpiai döntőbe: Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata parádés iskolajátékkal verte 28-23-ra az örök rivális, világ- és Európa-bajnok Norvégiát. A döntőben a címvédő Dánia lesz az ellenfél.

Fráter a 20. helyen végzett
[ritmikus gimnasztika] Fráter Viktória a 20. helyen végzett a ritmikus gimnasztikázók 24 fős egyéni összetett selejtezőjében. A vasárnapi tízes döntőbe 2-2 orosz, fehérorosz és ukrán, 1-1 francia, olasz, spanyol és görög versenyző jutott.

Jones: háromból kettő, magyarok: 38-ból nulla
[atlétika] A magyar olimpiai csapat legnépesebb része az atlétaválogatott volt, mégsem sikerült egyetlen árva pontot sem szerezniük. Kisebb a bánata Marion Jonesnak, aki nem tudott aranyat nyerni távolugrásban, viszont vigasztalódhatott egy bronzzal.

Kapuvári menetel, Gombos kiesett
[birkózás] Kapuvári Gábor (85 kg) két győzelemmel, Gombos Zsolt (130 kg) két vereséggel mutatkozott be a szabadfogású birkózásban. Miután Gombos a második meccsén az Európa-bajnok török Polatcival sem bírt, akció nélkül kiesett. Kapuvári egy viszonylag könnyű, elefántcsontparti ellenfél után a a román Ghitával találkozott, és másodszorra is nyert.

Elődöntős a Kemény-csapat
[vízilabda] Eddig sem volt sétagalopp az olimpiai vízilabdatorna, de pénteken minden "élesbe" kapcsolt. A magyarok az egyik legősibb riválissal, az olaszokkal játszottak, és eddigi legjobb játékukkal elődöntőbe jutást érő győzelmet arattak. Az olaszok óvással próbálkoztak, ám sikertelenül, így szombaton a mieink játszanak elődöntőt a jugoszlávokkal.

Eszes 18. lett, Hajdu a 16. helyen
[vitorlázás] A brit Ben Ainslie nyerte az aranyérmet az olimpiai vitorlásversenyek Laser hajóosztályában. Eszes Tamás a 18. helyen végzett. Hajdu Balázs kilenc futam után a 16. helyen áll a Finn dingisek között.

Hajnal nem ugrott az elődöntőbe
[atlétika] Hajnal András a selejtezőben a 34. helyen végzett, így nem jutott az elődöntőbe az olimpiai műugró versenyek férfi toronyugró számában.

Szabó, a 4x400-as és a 4x100-as váltó kiesett
[atlétika] Nem jutott a 16-os elődöntőbe a magyar férfi 4x100 méteres váltó, miután összesítésben csak 21. lett a péntek délelőtti atlétikai versenyen. Később ugyanerre a sorsra jutott a futamában 6.-nak célbaérő 4x400-as váltó. Szabó Nikolett nem jutott a gerelyhajítás döntőjébe, Dudás Gyula 37. lett, Czukor Zoltánt kizárták 50 km-es gyaloglásban.

Vereckei futamgyőztes és döntős
[kajak-kenu] Az olimpiai kajak-kenu versenyek pénteki 500 méteres középfutamaiban egyedüliként érdekelt magyar, Vereckei Ákos (k-1) magabiztosan evezve, győzelemmel biztosította helyét a vasárnapi döntőben.

szeptember 28., csütörtök

Fráter két gyakorlat után 16.
[ritmikus gimnasztika] Fráter Viktória a 16. helyről várja a folytatást a kötél- és karikagyakorlatok után a ritmikus gimnasztikázók 24 fős egyéni összetett selejtezőjében a sydneyi ötkarikás játékokon.

Kizárás után aranyérem
[atlétika] Zsivoczky Attila 8., Kürtösi Zsolt 11. lett a tízpróbázók között. A győzelmet az az Erki Nool szerezte meg, akit a csütörtök délelőtti diszkoszvetés után először kizártak, mert nem volt érvényes kísérlete, aztán "visszavették" a versenybe. A 200 méteres futódöntőkben parádé volt: a nők között Marion Jones döbbenetesen simán nyert, míg a férfiaknál egy görög, bizonyos Kenterisz a semmiből kitörve verte meg az ászokat.

Erdei kikapott és bronzérmes
[ökölvívás] Erdei Zsolt elvesztette mérkőzését az ökölvívók 75 kg-os súlycsoportjának elődöntőjében, így bronzérmes lett az olimpián. A magyar öklöző pontozással (24-16) kapott ki az orosz Gajdarbek Gajdarbekovtól.

És feltámadtak...
[kézilabda] Négy perccel a rendes játékidő vége előtt még négy góllal vezetett Ausztria a magyar nőikézilabda-válogatott ellen. Amikor azonban vége lett, akkor 25-25-öt mutatott az eredményjelző, és csodák-csodája, a hosszabbításban sikerült megnyerni a meccset. Olyan bravúrt hajtottak végre Mocsai Lajos tanítványai, amit magyar labdasport-csapat már régóta nem. Az elődöntőben Norvégiát kell megverni.

Ritter nem lépett tovább
[birkózás] Második mérkőzésén is vereséget szenvedett Ritter Árpád, így nem jutott tovább csoportjából a legjobb hat közé, a szabadfogású birkózók olimpiai vetélkedésén. Kapuvári Gábort (85 kg) és Gombos Zsoltot (130 kg) is nehéz ellenfeleket kapott.

Kettős hazai siker, a magyarok az utolsók
[vitorlázás] Akárcsak a nőknél, a férfiak között is ausztrál elsőség született az olimpiai vitorlásversenyek 470-es hajóosztályában. A magyar induló, azaz a Goszleth, Szörényi páros utolsóként ért célba.

Győrffy kiesett, Urbanikné húszon belül
[atlétika] Győrffy Dóra magasugró nem jutott be a szombati döntőbe a sydneyi olimpián, miután háromszor sem bírt az 1.92 méterrel. A magyar gyaloglók közül Urbanikné Rosza Mária végzett előrébb 20 km-en: 18. lett.

Kökénynek és Zalának sok volt egy kilométer
[kajak-kenu] Kökény Roland kajak egyes 1000 méteren, Zala György kenu egyes 1000 m-en nem jutott döntőbe a középfutamából. Mindkét versenyzőnk jól kezdett, de az utolsó 250 méteren mindkettőjüket lehajrázták. Tekintettel arra, hogy a világbajnoki címvédő Vereckei Ákos döntőbejutását mindenki biztosra veszi a péntek reggeli 500 m-es középfutamból, elvileg már eldőlt: a szombati és vasárnapi kajak-kenus finálék során 10 számban lesznek érdekeltek a magyarok.

szeptember 27., szerda

Vaszi döntős távolugrásban
[atlétika] Szerdára is maradt szenzáció az atlétikai versenyeken: legyőzték a világ talán legjobb középtávfutóját, Wilson Kipketert, még a döntőig sem jutott el száz gáton Gail Devers és érvényes kísérlet nélkül búcsúzott a rúdugró-legenda, Szergej Bubka. A magyarok közül Vaszi Tünde szerepelt a legjobban: 670 centiméteres eredményével bejutott a távolugrás döntőjébe, ahová Marion Jones csak 8 centivel jobb eredménnyel kvalifikálta magát.

Salim ötödikként végzett
[tékvandó] Két súlycsoport küzdelmeivel megkezdődött a tékvandó olimpiai premierje. A férfi 58 kilósok 14 fős mezőnyében ott van Salim József is, aki eddigi mérkőzéseit megnyerve a négy legjobb közé verekedte magát, ám ott kikapott spanyol ellenfelétől. A bronzérem megszerzéséért Salimnak további két mérkőzést kellett volna megynyerni, ám tajvani ellenfele legyőzte, így Salim ötödikként fejezte be a tornát.

Bárdosi Sándor ezüstérmes
[birkózás] Bejutott a döntőbe Bárdosi Sándor a kötöttfogású birkózók 85 kg-os kategóriájában, miután 4-1-es pontozással legyőzte a norvég Fritz Aanest, de ott a súlycsoport legnagyobb alakja, Hamza Yerlikaya várta. Megszenvedett a fiatal magyar ellen a török: 3-3 és hosszabbítás után bírói döntéssel nyert ellene.

Barta és Pintér nem jutott tovább
[műugrás] Az ifjúsági világ- és Európa-bajnok, 16 esztendős Barta Nórának ugyan csak 1.41 pont hiányzott a továbbjutáshoz, de végül sem neki, sem Pintér Orsolyának nem sikerült bekerülnie a 18-as elődöntőbe a 3 m-es műugrás selejtezőjéből. A nők páros toronyugrásának számában, a vasárnapi egyes győztese, Laura Wilkinson szeretne ismételni, és második olimpiai aranyat szerezni magának és sokadikat hazájának, az Egyesült Államoknak.

Kajak-kenu: öt újabb döntős
[kajak-kenu] Hat 500 méteres szám előfutamaival folytatódott szerdán a kajak-kenu olimpia. A magyarok, ahonnan csak lehetett, közvetlenül a döntőbe jutottak. Egyedül Vereckei Ákosnak kell még egy kört lapátolnia az elődöntőben.

Buta vereség
[vízilabda] Noha Kemény Dénes edző még a vízilabda-válogatott Jugoszlávia elleni meccsét is a lelátóról szemlélte, a csapat három negyeden át jól játszott, a hajrában viszont nemhogy a győzelmet, de még a döntetlent sem sikerült megszereznie.

szeptember 26., kedd

Hajdú Balázs a tizenegyedik helyről várja a folytatást
[vitorlázás] Nagyszerű napot zártak a magyar versenyzők a Rushcutters-öbölben. A finn dingi hajóosztályban szereplő Hajdú Balázs az ötödik futamban a harmadik (!) helyen végzett, majd a hatodikban is bravúros ötödikként hajózott át a célon. Ezzel a parádés teljesítménnyel az idei Világkupa ezüst-, valamint bronzérmese nyolc helyet lépett előre, és így az összetett lista 11. helyét mondhatja magáénak. Eszes változatlanul a középmezőny élén hajózik.

Lengyel nem lett pontszerző
[műugrás] A tizedik legjobb helyezéssel döntőbe jutott műugrónk, Lengyel Imre a fináléban egy helyet rontva a tizenegyedik lett. Megőrizte atlantai bajnoki címét Hsziung Ni, mindössze háron tizeddel megelőzve az ezüstérmes mexikói Fernando Platast, akinek legjobb eredménye a 3 méteres műugrásban eddig egy nyolcadik hely volt. A dobogó harmadik fokára a világbajnok orosz Szautyin léphetett fel.

Stark a 9. legerősebbnek bizonyult
[súlyemelés] Az iráni Hoszein Rezazadeh 472,5 kg-os összetett világcsúccsal győzött súlyemelésben a +105 kg-osok között, miután a szakításban is új világrekordot állított fel (212,5 kg). Stark Tibor a népesebb, de feltétlenül "gyöngébb" mezőnyt tömörítő B csoporban, összetettben és lökésben új országos csúccsal, magabiztosan lett első, annak ellenére, hogy megsérült gyakorlata közben. Összesítésben Stark végül 9. lett.

Madár már biztos érmes
[ökölvívás] Nem okozott nehézséget Erdeinek az ukrán Alexandr Zubrihin a negyeddöntőben - őt legyőzve Madár már biztos érmes - ám leendő orosz ellenfele, Gajdarbekov, aki az amerikai Jeff Lacyt verte leléptetéssel, már keményebb dió lesz a magyar fiú számára. Tudni kell azonban, hogy Erdei Madarunk éppen ilyen kemény diók feltörésére jött Sydneybe.

Négy egység már döntős
[kajak-kenu] Öt 1000-es, valamint a női k-4 500 méteres szám előfutamaival kedden megkezdődtek az olimpia kajak-kenu versenyei. Négy magyar egység közvetlenül a szombati döntőbe jutott.

Nehéz győzelem az amerikaiak ellen
[vízilabda] A kapitányát vesztett magyar vízilabda-válogatott (Kemény Dénest a hétfői, horvátok elleni meccsen kiállították, s 2 mérkőzésre szóló eltiltást kapott) negyedik csoportmérkőzését játszotta, s a harmadikat nyerte az amerikaiak ellen. Változatlanul nem túl meggyőző játékkal, nagy csatában...

szeptember 25., hétfő

Bárdosi az egy legény talpon
[birkózás] Már csak Bárdosi Sándor (85 kg) veretlen a kötöttfogású birkózók közül, két győzelme és ezzel nagy esélye van arra, hogy bejusson a legjobb négy közé. Berzicza Tamás (76) után hétfőn Majoros István is (58) kiesett, s Deák Bárdos Mihály (130) sem juthat tovább. Hirbik Csabának (69) még maradt esélye a hat közé kerülésre, mert csoportjában körbeverés volt.

Lengyel elődöntős
[műugrás] Soha nem látott hatalmas mezőny, 49 induló kezdte meg versenyét a 3 méteres műugrásban. Köztük volt Lengyel Imre is, aki a 13. helyen jutott a keddi 18-as középdöntőbe.

Farvízen vitorlázunk
[vitorlázás] Hajdu Balázs négy futam után a 19. helyen áll Finn dingi hajóosztályában, a 470-eseknél a Goszleth Marcell, Szörényi Ádám páros pedig a 29.

A Marosi-Mandula páros a negyeddöntőig jutott
[tenisz] A Mandula Petra, Marosi Katalin nôi párosunk csak a negyeddöntőben talált legyőzőre a tenisztornáján. A lányok két játszmában, 6:3, 7:5 arányban maradtak alul a fehérorosz Barbanscsikova-Zvereva kettőssel szemben. A szenzációs sorozat tehát nem folytatódhatott az elődöntőig, a magyar duó azonban így is méltó ellenfélnek bizonyult az esélyesekkel vívott küzdelemben, hiszen a második szettben csak szoros csatában tudtak győzni a belorusz hölgyek.

Botlás a horvátok ellen
[vízilabda] Vízipólósaink elbuktak az első komolyabb akadályon: a Horvátország elleni meccs második felében tökéletes csődöt mondtak a mieink. Mégis volt esély a döntetlenre, ám hiába játszottunk emberelőnyben az utolsó másodpercekben, képtelenek voltunk kihasználni azt.

Tamtom Péter helyezetlen
[súlyemelés] Nem ért el helyezést a 105 kg-os súlyemelők B csoportjában Tamtom Péter, miután lökésben nem volt érvényes gyakorlata. Csoportelső a moldáv Alekszandru Bratan lett 410 (190, 220) kg-mal.

szeptember 24., vasárnap

Magyar könnyek az esőben
[atlétika] Esett az eső az Olimpiai stadionban. Ez is épp elég nagy baj a nyári játékok atlétikai versenyeinek esetében, de ezt még tetézték a magyar futók azzal, hogy nem futottak jól, valamint Gécsek Tibor azzal, hogy csak 7. lett kalapácsvetésben.

Kovács élete legjobbját emelte
[súlyemelés] Kovács Zoltán országos csúccsal, 397,5 kg-mal (180, 217,5) a hatodik helyen végzett a súlyemelők 94 kg-os kategóriájában. Aranyérmes - Atlanta után Sydneyben is - a görög Akakiosz Kakiaszvilisz lett, 405 (185, 220) kg-mal.

Negyeddöntős a Mandula, Marosi páros
[tenisz] Második mérkőzését is megnyerte (6:2, 6:3-ra verte a J. Cortez, V. Menga brazil duót), ezzel a negyeddöntőbe jutott a Mandula Petra, Marosi Katalin teniszpáros.

Csollány Szilveszter aranygyűrűs
[torna] Csollány Szilveszter, gyűrűspecialista, megingathatatlan elszántsággal valósította meg magabiztosságtól sugárzó szergyakorlatát a döntőben, s a hiba nélküli kivitelezéssel mindenkit maga mögé utasított. A rengeteg második hely után Sydneyben tört meg a Szilast kísértő átok, olimpiai bajnok lett az ötkarikás játékokon.

Berzicza kikapott és kiesett
[birkózás] Berzicza kikapott az Eb aranyérmes orosz Murat Kardanovtól, s ez egyben a búcsúzását is jelentette az olimpiai küzdelmektől, mivel csoportjából nem jutott a legjobb hat közé.

Supola lólengésben hatodik
[torna] Supola Zoltán lólengésben volt érdekelt vasárnap a torna szerenkénti döntőjében a sydneyi olimpián, s "eredetileg" az ötödik helyen végzett, ám mivel holtversenyben állt egy riválisával, a szabályok értelmében egyel lejjebb rangsorolták.

Könnyedebb győzelem
[vízilabda] A nyitónapinál könnyedebb produkcióval győzte le a magyar pólócsapat Hollandiát. Az első negyedben még nem lendültek igazán játékba a Kemény-fiúk, a találkozó második felében viszont már élvezték a játékot, ami szépségdíjas gólokhoz, majd fölényes győzelemhez vezetett.

Kardcsapatunk két olimpiai pontot hozott
[vívás] Férfi kardcsapatunk a negyeddöntőben 45-39-re kikapott az oroszoktól, így lemondhatott az éremesélyes helyekről. Az 5-8. helyért folytatott küzdelemben azonban a legjobbnak bizonyultak, és két olimpiai pontot gyűjtöttek Magyarországnak.

A Gádorfalviék az alsó fertályon zártak Mistralban
[vitorlázás] A 25. helyen végzett Gádorfalvi Luca a női szörfösök versenyében a 29 inuló között, az aranyérmet az olasz Alessandra Sensini szerezte meg. Gádorfalvi Áron a 36 résztvevős férfi mezőnyben összetettben a 24. lett.

szeptember 23., szombat

Bizonytalan a Mocsai-gárda
[kézilabda] A magyar válogatott küzdelmes mérkőzésen döntetlent játszott Románia ellen a 4. fordulóban. Ez önmagában még nem lenne baj, ám Mocsai Lajos csapata szemmel láthatóan még nem ocsúdott fel a Korea által rámért brutális verés okozta sokkból, és ez alapjaiban befolyásolhatja későbbi szereplését.

Két kizárás a vitorlázóknál
[vitorlázás] Eszes Tamás és Hajdu Balázs előző futambeli eredményeit törölték, így mind a ketten visszaestek hajóosztályuk összetett versenyében.

Csak Gécsek veti elég messzire a kalapácsot
[atlétika] Rosszul alakult a magyar kalapácsvetők számára az olimpia: Gécsek Tibor és Németh Zsolt nem teljesítette a 77.50 méteres selejtező szintet, így mindketten azt lesték, hogy a második csoport után a legjobb 12 között legyenek. Ez azonban csak Gécseknek sikerült. Elbukott a második körben Annus Adrián is, így 3 indulóból 1 döntős a magyar mérleg.

Csak Erdei maradt bokszolóink közül
[ökölvívás] Mindhárom öklözőnk erőnyerőként a 2. fordulóban kapcsolódott a küzdelmekbe, ám - Lakatos Pál kiesése és Erdei Zsolt sikere után - Balzsay Károly is búcsúzott. A thaiföldi Thongburan Pornchai pontozással győzte le a 71 kilósok közt Balzsayt.

Nyögvenyelős győzelemmel mutatkozott be a vízilabda-válogatott
[vízilabda] Akadozott a magyar vízilabda-válogatott gépezete az első sydneyi meccsén. A görögök elleni játék csak az első két negyedben felelt meg az elvárásoknak, utána szörnyű erőlködés következett.


Hatodik a női tőrcsapat
[vívás] Az ukrán csapatot 45-39-re legyőzve léphetett a negyeddöntőbe tőrcsapatunk, ahol az Egyesült Államok együttesével szemben 45-41-re alulmaradt. Eztán elvertük az ukrán hölgyeket, majd következett a végső meccs az ötödik helyért az oroszokkal, és - mivel a mérkőzést 45-38-ra elvesztettük - a hatodik jutott a mieinknek.

Korányi elődöntős
[atlétika] Korányi Balázs a 800 méteres síkfutás elődöntőjébe jutott, miután 1:46.21 perccel idei legjobbját futotta. Futamában negyedik lett, de időeredménye így is elég volt a továbblépéshez. A magasugrás címvédője nem élte túl a selejtezőket, a cipője miatt.

A Pető, Haller kettős az ötödik helyet szerezte meg
[evezés] A férfi kétpárevezősök döntőjében a magyar páros ötödiknek ért célba és ezzel olimpiai pontszerzők ebben a versenyszámban. Aranyérmes a szlovén duó lett. Alliquander Anna és Remsei Mónika megnyerték a C-döntőt a női könnyűsúlyú kétpárban., így tizenharmadikként zártak. Steven Redgrave ,a britek 38 esztendős evezőse sorozatban már ötödik olimpiájáról térhet haza bajnokként.

Sidi Péter 25. lett
[lövészet] Sidi Péter a 25. helyen végzett 1157 körrel (399, 375, 383) a szabadpuska 3x40 lövéses összetettben. A 22 éves fiatalember a 40 fekvő lövés után hetedmagával még az élen állt 399 körrel.

Vitorlázás: Eszes 9., Hajdu 17.
[vitorlázás] Eszes Tamás az ötödik futamban tizenharmadikként ért célba, így összetettben az előkelő 9. helyen áll a vitorlásversenyek Laser hajóosztályában. Bemutatkoztak a Finn dingisek is, köztük Hajdu Balázs, aki az első futamban a 17. lett. Laserben az atlantai második brit Ben Ainslie, Finn dingiben a címvédő lengyel Mateusz Kusznierewicz áll az élen.

szeptember 22., péntek

Bálnák látogatták meg a vitorlásokat
[vitorlázás] Két bálna szerette volna közelebbről is szemügyre venni a vitorlázás olimpiai futamait, és a vitorlapálya víz alatti kordonait áttörve ezt meg is tették a Sydney-öbölben - mondta egy ausztrál szervező pénteken. Gádorfalvi Áron kilenc, testvére, Luca tíz futam után egyformán a 25. helyen áll a szörfösök versenyében, a magyar 470-es egység a 28.

Petráhn továbbjutott 400 méteren
[atlétika] Petráhn Barbara 52.86 másodperccel bejutott a 400 méteres síkfutás 32 fős elődöntőjébe - a 29. helyen. Akárcsak a délelőtti selejtezők alatt, a délutáni és esti versenyeken is közel 100 ezren foglaltak helyet az Olimpiai Stadionban.

Világcsúcseső női súlyemelésben
[súlyemelés] A lengyel Agata Wrobel és a kínai Ting Mej-jüan óriási csatát vívott a női súlyemelők +75 kg-os kategóriájában, ennek összesítve nyolc(!) világcsúcs is része volt. A kínai fantasztikus versenyzéssel nyert, mind szakításban, mind lökésben, mind összetettben új világrekorddal. Szik Melinda 235 kg-mal (107.5, 127.5) a 9. helyet szerezte meg.

A cselgáncscsapat befejezte küldetését
[dzsúdó] Csősz Imre ippon-vereséggel kezdett az olimpiai cselgáncstorna plusz 100 kg-os kategóriájának első fordulójában. Azután már csak a legyőzője jó szereplésében bízhatott, ám ő is kikapott a következő meccsén, így Csősz szereplése véget ért, utolsóként a cselgáncskülönítményből.

A két magyar a középmezőnyben gyalogolt célba
[atlétika] Urbanik Sándor a 29., Dudás Gyula a 37. helyen végzett a férfi 20 km-es gyaloglásban. Az első helyen célba érő mexikói kizárták, így a másodikként beérkező lengyel "gyalogos" kezébe hullott az olimpia első atlétikai aranya.

Manduláék győztek az esélyesebb dél-afrikai duó ellen
[tenisz] Szenzációs rajttal vették leányaink az első akadályt az olimpiai tenisz tornán párosban: az esélyesebbnek számító Amanda Coetzer-Liezel Horn kettőst magabiztosan verve jutottak tovább. A gyors távozás kudarcát egyéniben kárpótolhatja a párosban nyújtott derekas helytállás, és efelé jó úton haladnak a magyar hölgyek.

Lakatos gyorsan búcsúzott
[ökölvívás] Lakatos Pál egy sima vereség után utazhat is haza Sydneyből. A magyar öklözőt a 48 kg-osok között koreai ellenfele a "féltáv" után tönkreverte, így az erőnyerőként a 2. fordulóban startoló Lakatos az első akadályban elbukott. Erdei Zsolt viszont elemében volt, kirgíz ellenfelét le kellett léptetni.

Országos rekorddal az amerikaiak és ausztrálok előtt
[úszás] A Horváth, Güttler, Gáspár, Zubor összeállítású férfi 4x100-as vegyesváltó előfutamaiból a 2. legjobb eredménnyel került a magyar négyes a döntőbe, melyet az úszóolimpia utolsó versenynapján, szombaton (magyar idő szerint 7 óra 35-kor) rendeznek meg. Ugyanez a versenyszám a hölgyeknek nem sikerült, ők nem lesznek a medencében szombaton.

Popa izomszakadás miatt visszalépett
[súlyemelés] Popa Adrián - aki pénteken délelőtt a súlyemelők 77 kilós kategóriájának B csoportjában indult volna - nem tudott rajthoz állni, mert a bemelegítésnél kiújult egy korábbi izomszakadása.

Kiss és Szeglet kiesésével kezdődött az atlétika
[atlétika] Pénteken az olimpiák slágereseményei, az atlétikai versenyek is elkezdődtek Sydneyben. Az Olimpiai Stadion már az első előcsatározásokra csaknem megtelt, közel 100 ezer néző figyelte a kellemes, napos időben a küzdelmeket. A magyarok közül a súlylökő Kiss Szilárd és a 400-as Szeglet Zsolt volt az első induló, mindketten kiestek.

Pontatlan lövések, tanulságokkal
[lövészet] Nem jutott a futócéllövés (30+30 lövés) nyolcas döntőjébe Sike József (571 kör) és Ángyán József (570). Sike a 11., Ángyán harmadmagával a 12. helyen végzett. A legjobb eredménnyel, 581 körrel a kínai olimpiai és világbajnok Jang Ling került a fináléba.

szeptember 21., csütörtök

Bronzéremért mérkőzhet a Bátorfi, Tóth páros
[asztalitenisz] A harmadik helyért mérkőzhet a Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina kettős az olimpiai asztalitenisz tornán. A magyar duó az elődöntőben a kínai Szün Csin, Jang Jing kettőstől kapott ki 3-1-re, 1-0-s vezetésről. A bornzéremért koreai párost kell legyőznie Bátorfiéknak.

Korea a végjátékban mattolta Kökényéket
[kézilabda] Negyvenöt percen keresztül látványos, gyors kézilabdát játszott a válogatott Korea ellen, vezetett is, helyenként 6 góllal. A hajrában azonban hibasorozatot produkáltak a magyarok, és ezt tökéletesen kihasználták az ázsiaiak.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok
[úszás] Kovács Ágnes nyerte a 200 m-es mellúszást, megszerezve ezzel Magyarország második aranyérmét. A taktika és a taktika betartásának csodás diadala volt a 19 esztendős Kovács sikere. Egyetlen pillanatra sem hagyta magát befolyásolni riválisaitól, akik közül esetenként négyen is előtte haladtak. Ő úszta a saját tempóját. És nyert!

Czene lecsúszott a dobogóról
[úszás] Czene Attila kevéssel Kovács Ágnes után vágott neki a 200 vegyes döntőjének, és talán még ő is az első magyar úszóarany hatása alatt volt, úgy nekikezdett. Az első 100 után elsőként, világcsúcs részidővel fordult, ám a harmadik számban - mellúszásban - lemaradt, majd a gyorson már nem tudott visszakapaszkodni a dobogóra.

Ferjancsik negyedik
[vívás] Ferjancsik Domonkos kikapott a bronzmérkőzésen, ezzel a negyedik helyet szerezte meg a férfi kardozók olimpiai viadalában. A magyar versenyzőnek nem ment igazán jól a vívás, szinte végig ellenfelénél, a német Wiredach Kothnynál volt az előny.

Kovács Antal kiesett
[dzsúdó] Kovács Antal győzelemmel mutatkozott be a cselgáncsozók 100 kg-os súlycsoportjának versenyében. A következő fordulóban azonban ipponnal kikapott az izraeli Ariel Zeevitől, aki az első fordulóban meglepetésre legyőzte az atlantai olimpiai bajnok lengyel Pawel Nastulát, és most Antit is.

Igaly bronzot lőtt magának
[lövészet] Hat magyar lövész indult el a csütörtöki számokban, de csak Igaly Diána járt sikerrel: a magyar skeetes a második helyen jutott a döntőbe, majd rendkívül szoros verseny után szétlövéssel szerezte meg a bronzot. A férfiak közül egyedül Sike József javíthat még, a futócéllövők versenyének első napját ő a kilencedik helyen zárta.

Mohamed menetelésének is vége
[vívás] Mohamed Aidának nem sikerült a bravúr, a negyeddöntőben vereséget szenvedett a német Rita Königtől, így elbúcsúzott a női tőrözők további küzdelmeitől. A másik két magyar, Knapek Edina és Lantos Gabriella kiesett már a 32 között.

Gáspár a 6. idővel középdöntős
[úszás] Négyből egy... Ez a magyar úszók "eredménye" a csütörtöki előfutamokban. Gáspár Zsolt 100 m pillangón kitünően tempózott és a 6. idővel lett középdöntős, a többiek kiestek, továbbra is fejtörést okozva edzőiknek, akik azt gondolták: jó formában vannak az úszóink.

Tóthnak igaza lett: kiesett
[vívás] Ahogy azt előre megjósolta, Tóth Krisztina nem jutott be a legjobb nyolc közé asztalitenisz egyéni versenyében, miután kikapott az atlantai ezüstérmes tajvani Csen Jingtől, aki még a vereséget sem hagyta élvezni Krisztinának.

Biztos pontszerző a férfi kétpárevezős
[evezés] Középfutamában harmadik lett, ezzel a szombati hatos A döntőbe került a Haller Ákos, Pető Tibor férfi kétpárevezős az olimpián a Sydneytől mintegy félszáz kilométerre lévő Penrith-tavon. A döntőt, amelyben a magyarok ellenfele a szlovén, a német, a norvég, az olasz és a lengyel duó lesz, szombaton rendezik Penrithben.

szeptember 20., szerda

A Bátorfi, Tóth páros a döntőért játszhat
[asztalitenisz] Az egyéniben mutatott felemás teljesítmény után párosban a fináléba kerülésért meccselhet a Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina kettős, miután a négy között kiütötték az Ázsia-bajnok Li Eun Szil, Szuk Eun Mi dél-koreai duót.

Kovács Ági olimpiai csúccsal a döntőben
[úszás] Kovács Ágnes élete talán eddigi legnagyobb versenyét úszta a 200 m-es mellúszás olimpiai középdöntőjében. A kínai Csi Huj ugyan alaposan megnehezítette a dolgát, de a magyar világbajnok bizonyította: nem csak akkor tud nagy időt elérni, ha toronymagasan vezet, s könnyedén tempózik. A 200 vegyes előfutamában Czene Attila is kvalifikálta magát a fináléba.

Szabolcsi kerekezte az első magyar olimpiai pontokat sprintben
[kerékpár] Szabolcsi Szilvia a kerékpározás történetének első magyar versenyzője, aki olimpiai pontot szerzett, miután az ötödik helyen végzett a 200 méteres sprintszámban.

Jambrik 3. helyen várja a folytatást
[sportlövészet] A gyorstüzelő pisztolyosok selejtezőjében az első nap után (3x10 lövés) Jambrik István 293 körrel a 3., Pálinkás Lajos pedig 291 körrel a 8. helyen várja a csütörtöki folytatást.

Likerecz Gyöngyi ötödik maradt
[súlyemelés] Likerecz Gyöngyi 227,5 kilogrammos teljesítménnyel ötödik lett a súlyemelők 75 kg-os kategóriájának versenyében, ezzel két olimpiai pontot szerzett. A 17 éves versenyző a fogyasztás miatt gyengült le, de edzője szerint nem kell súlycsoportot váltania.

Rövid úton távoztak teniszezőink
[tenisz] Nem jutott a 32 közé Kuti Kis Rita, miután az első fordulóban kikapott a 7. kiemelt dél-afrikai Amanda Coetzertől, aki 6:1, 6:1 arányban győzte le az esélytelenebb magyart. Mandula Petra sem járt jobban, mint a másik két olimpikon teniszezőnőnk: a negyedik helyen kiemelt spanyol Conchita Martinez ellen csak statisztaszerep jutott neki. A torna végleg befellegzett számunkra, amikor Sávolt Attila is kiesett Köves Gáborral az oldalán párosban.

Bátorfi kiesett
[asztalitenisz] Nem jutott 16 közé a sydneyi olimpián Bátorfi Csilla asztaliteniszező, aki szoros csatában kikapott mumusától, a sokkal esélyesebbnek tartott kínai származású, luxemburgi színekben induló világ- és Európa-bajnok Ni Xia Liantól. Tóth Krisztina viszont eljutott oda, ahova Bátorfi nem, miután legyőzte az orosz Irina Palinát.

Gerebics Roland ötödik lett dupla trapban
[lövészet] Gerebics Roland az ötödik helyet szerezte meg 180 találattal dupla trapban (3x50 lövés, plusz 50 a fináléban). Az aranyérmet, nem kis meglepetésre, a hazai nézők nagy bánatára a brit Richard Faulds (187) nyerte szétlövés után a címvédő ausztrál Russell Mark előtt. A gyorstüzelőknél Jambrik Jambrik István 3. helyen várja a folytatást.

Szélcsend zavarja a vitorlázókat
[vitorlázás] A szélcsend, és a legfeljebb is csak gyengécske szellőt produkáló szeptemberi időjárás nehéz helyzetbe hozhatja a vitorlás versenyek ausztrál szervezőit, ugyanis bizonytalanná kezd válni, hogy minden vitorlásszámot be tudnak-e majd illeszteni a tervezet szerint 15 napon át zajló versenyprogramba.

Marsi nyolcadik
[vívás] A magyar csapatból - világranglistás helyezése alapján - egyedül a tőröző Marsi Márknak kellett már a 32 közé jutásért is pástra lépnie. Marsi Márknak két bravúr és egy könnyű győzelem után a csoda nem sikerült, 15-13-ra kikapott a később ezüstérmes német Ralf Bissdorftól, így nem jutott be az elődöntőbe.

C-döntősök a nőievezősök
[evezés] A reményfutamában negyedik lett, s ezzel az olimpiai C-döntőbe került a Remsei Mónika, Alliquander Anna női könnyűsúlyú kétpárevezős egység. A magyar páros a második futamban szerepelt, amelyben kis különbséggel maradt le a középdöntőbe kerülést jelentő harmadik helyről.

szeptember 19., kedd

Márkus Erzsébet ezüstérmes
[súlyemelés] Ezüstérmet szerzett 242.5 kg-os új országos csúccsal Márkus Erzsébet a súlyemelők 69 kilósok kategóriájában. Márkus a szakítást világcsúccsal abszolválta, a végül aranyérmes kínai Lin Vej-ning szintén 242.5 kg-ra volt képes összetettben, ám nyert, könnyebb testsúlyának köszönhetően.

Úszóink elbuktak a döntők előtt
[úszás] Balszerencsés magyarok tempóztak kedden a sydneyi uszodában. Előbb Zubor Attila bukta el a 100 méteres gyorsúszás elődöntőjét, aztán nem járt sikerrel Rózsa Norbert (200 mell) és Risztov Éva (200 pillangó) sem. Zubor számában világcsúcs született: a holland Peter van der Hoogenband egycsapásra 0.34 századot javított az ausztrál Klim 72 órával korábban elért idején (48.18).

Bátorfi és Tóth párosban is menetel
[asztalitenisz] Remek játékkal a legjobb nyolc közé jutott az asztaliteniszező Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina kettős, miután a 3. fordulóban legyőzte a német Qianhong Gotsch, Jie Schöpp duót. Bátorfiék egyéniben is továbbléptek (a 32 közé), Molnár Zita viszont búcsúzott.

A bronzmeccs sem jött össze Minczáéknak
[vívás] Negyedik lett az olimpián a Szalay Gyöngyi, Mincza Ildikó, Nagy Tímea összeállítású magyar válogatott a női párbajtőr csapatversenyben, miután a harmadik helyért vívott mérkőzésen kikapott a kínaiaktól.

Szabolcsi az 5-8. helyért folytatja
[kerékpár] A kerékpáros Szabolcsi Szilvia az 5-8. helyért folytathatja a sydneyi olimpia 200 méteres repülőversenyében, miután a negyeddöntőben 2-0-ra kikapott a világbajnoki bronzérmes orosz Okszana Gricsinától.

Magyarosan kaptak ki a franciák
[kézilabda] A nőikézilabda-torna második fordulójában a magyar válogatott legyőzte Franciaországot. Ennyi elég is lenne, ám azt tegyük hozzá, a kékek pontosan úgy szenvedtek vereséget, ahogy a magyar csapatok szoktak: magabiztos, négygólos vezetést packáztak el, idegesen szórták a labdákat, és végül nem tudtak visszakapaszkodni. 23-22 ide.

Tölgyesi és Csizmadia elbúcsúzott
[dzsúdó] Tölgyesi Krisztián (81 kg) győzelemmel, Csizmadia Eszter (63 kg) vereséggel mutatkozott be az olimpiai cselgáncsversenyen, kedden. Később az előbbi is kikapott, így mindkét versenyzőnk számára csak a vigaszág maradhatott - de legyőzőiket mások megverték, így a magyarok sem folytathatták.

A mezőny hátsó felében a Gádorfalviak
[vitorlázás] A hétfői szélcsend miatt elmaradt 4. futamokat kedden pótolták be a szörfösök. Gádorfalvi Luca és testvére, Áron egyformán 24. lett.

Marosi egy gémet nyert Seles ellen
[tenisz] A harmadik helyen kiemelt amerikai Monica Seles esélyeshez méltóan győzte le a teniszversenyének első fordulójában Marosi Katalint, és jutott a 32 közé. A magyar lány erejéből csak egy megnyert játékra futotta - kilenc elveszített után.

szeptember 18., hétfő

Nincs meg Kovács Ági "bónusz" érme
[úszás] Noha Kovács Ágnes fő száma a 200 méteres mellúszás, Sydneyben sokan érmet vártunk tőle 100 m-en is, annál is inkább, mert az előfutamból - Európa-csúcsot úszva - harmadikként jutott tovább. A bravúr azonban elmaradt, Kovács 5. lett.

Szabolcsi a nyolc között
[kerékpár] Szabolcsi Szilvia, a magyar kerékpársport egyetlen sydneyi indulója remekül kezdett kedvenc számában, a 200 méteres repülőversenyben: a 12 induló közül a selejtező hatodik legjobb idejével (11.545 másodperc) került be a délutáni első fordulóba, ahol bár az ukrán győzött, Szabolcsi a reményfutamból a legjobb nyolc közé kerekezett.

Illyés ipponnal győzött
[dzsúdó] Győzelemmel kezdte olimpiai szereplését Illyés Miklós a cselgáncsozók 73 kilogrammos súlycsoportjában. A magyar dzsúdós a Puerto Ricó-i Carlos Mendez Acevedo ellen nyert ipponnal.

Hetedikek a férfi párbajtőrözők
[vívás] Győzelemmel kezdte, majd drámai csatával és végül újabb kudarccal folytatta szereplését a magyar férfi párbajtőr csapat az olimpia vívóversenyeinek harmadik napján. A észtek ellen még diadalmas együttes a tavalyi világbajnok franciákkal már nem bírt: egyetlen, a ráadásban bevitt tus döntött a továbbjutásról. Az ötödik helyért vívott meccsen a németek is jobbnak bizonyultak, aztán az ausztrálok ellen végre megszakadt a rossz sorozat.

Molnár is főtáblára juthat
[asztalitenisz] Molnár Zita gond nélkül győzte le az olimpiára az utolsó pillanatban megérkezett türkmén Aida Sztesenkót a női asztaliteniszezők küzdelmének selejtezőjében, de könnyen megeshet, hogy ez a győzelem pirruszi lesz.

Sidi Péter nem jutott a döntőbe
[lövészet] Nem jutott a döntőbe Sidi Péter a légpuska (10 méter) 60 lövéses számában. Sidi - aki egy héttel ezelőtt Sydneyben ünnepelte 22. születésnapját, s idén Eb-bronzérmes, a márciusban ugyanitt rendezett előolimpián 4. helyezett volt - 589 kört teljesített, és ezzel a 15-17. helyen végzett.

Búcsúzott a 17 éves Bodrogi
[úszás] Bodrogi Viktor, bár egyéni csúcsot úszott a számára a 200 hát mellett "mellékesnek" számító 200 pillangón, s nem jutott az esti középdöntőbe. A legjobb időt (1:56.25, egyszázados javítás a 8 éves olimpiai csúcson) az atlantai ezüstérmes amerikai Malchow úszta, a középdöntőhöz 1:59.41 kellett.

Reményfutamos a női könnyűsúlyú kétpár
[evezés] Előfutamában hatodik lett, s ezzel a szerdai reményfutamba került az olimpián a Remsei Mónika, Alliquander Anna női könnyűsúlyú kétpárevezős. A duó a harmadik előfutamban szerepelt, többek között a világbajnok román párossal együtt.

szeptember 17., vasárnap

Nagy Tímea olimpiai bajnok
[vívás] Nagy Tímea, aki az elődöntőben rettenetesen izgalmas csatában győzte le a sportág egyik legnagyobb alakját, az olimpiai és világbajnok Laura Flesselt, a döntőben is folytatta a menetelést: a svájci Hablützel-Bürkit 15-11-re győzte le. Nagy finálés szereplése meglepetés, mint ahogy az is, hogy mind Mincza Ildikó, mind Szalay Gyöngyi hamar elbúcsúzott a versenytől.

Kovács Ágnes Európa-csúccsal jutott döntőbe
[úszás]Kovács Ágnesnek vasárnap este a 100 m-es mellúszás első középdöntőjében úgy lett második, hogy 1:07.79-re javította az egykori NDK-beli Silke Hörner 1:07.91-es, 13 esztendős Európa-rekordját. Nem jutott viszont a döntőig Szabados Béla és Zubor Attila (200 m gyorson), valamint Horváth Péter (100 m háton). Természetesen megdőlt 3 világcsúcs is: női 100 m pillangón, 200 m férfi gyorson és 400 m férfi vegyesben.

Csákot kifújták a versenyből
[dzsúdó] Akció nélküli mérkőzésen dőlt el Csák József sorsa: a barcelonai ezüstérmes dzsúdós elleni a bolgár Georgijev két büntetőponttal jutott tovább. Mivel a következő összecsapáson őt is megverték, Csák nem versenyezhetett tovább.

Nyeste az esés után már Athénra gondol
[torna] Elszálltak Nyeste Adrienn döntős reményei tornában, miután kedvenc szerén, a felemáskorláton a vasárnapi selejtező során, gyakorlata végén leesett a szerről. Szerencsére nem sérült meg, s a folytatáson gondolkodik.

Áron javított, Luca visszaesett a második futamban
[szörf] Gádorfalvi Áron öt helyet javítva a 19., testvére, Luca a 26. helyen áll az olimpiai Mistral szörfverseny második futama után. A férfiak között (36 induló) továbbra is az osztrák Christoph Sieber vezet, a nők mezőnyében (29) a német Amelie Lux áll az élen.

Pigniczki lőtte az olimpia első gólját
[kézilabda] A Magyarország - Angola mérkőzéssel kezdődött a nőikézilabda torna, amelyen a tavaly decemberi világbajnokság óta alaposan megváltozott afrikai ellenfél vartnál nagyobb ellenállást tanusított, de végül a norvégiai eredménnyel (38-18) azonos mértékben, 42-22-re diadalmaskodott a honosított Radulovics Bojana vezérelte magyar csapat.

Bátorfi magabiztosan vette az első akadályt
[asztalitenisz] A negyedik olimpiáján szereplő Bátorfi Csilla győzelemmel mutatkozott be Sydneyben. A magyar asztaliteniszező a csoportselejtező első fordulójában könnyedén verte a nigériai Bosede Kaffót. Molnár Zita azonban kikapott: a tajvani Hszü Csing volt a legyőzője.

Simán középdöntősök férfievezőseink
[evezés] Magabiztos versenyzéssel futamgyőztesként közvetlenül a csütörtöki középdöntőbe jutott a Pető Tibor, Haller Ákos férfi kétpárevezős.

Kuttor a 4-5. helyről bukott
[triatlon] Kuttor Csaba nagyszerű szereplését egy csoportos biciklis bukás akadályozta meg, de ez a sajnálatos baleset sem tántoríthatta el a derekas helytállástól: a 30. helyen ért célba. A győztes nagyszerű sprinttel a kanadai Whitfield lett a német Vuckovic és a cseh Rehula előtt.

szeptember 16., szombat

Nem a hazaiak nyerték a női triatlont
[triatlon] Svájci hölgyek állhattak a dobogó első és harmadik fokán a női triatlon döntő eredményhírdetésén. Meglepetésre az esélyesebb hazaiaknak meg kellett elégedniük a második és ötödik hellyel. A 48 fős mezőnyben három magyar versenyző indult Edöcsény Nóra, Molnár Erika és a triatlonista hölgyek legfiatalabbika, a 20 éves Góg Anikó.

Teljes kudarc a párbajtőrözőknél
[vívás] Jól kezdődött, de annál fájdalmasabban folytatódott a magyarok számára az olimpiai vívótorna, a férfi párbajtőrözők egyéni versenye. Mindkét egyéni versenyzőnk vereséget szenvedett, Kovács Iván már a legjobb 16 közé sem jutott be, Fekete Attilát pedig a nyolc közé jutásért vívott csatában győzték le.

Güttler döntője 2 századon múlt
[úszás] Miközben a 17 ezres közönség még kedvencét, Thorpe-ot, no meg egy kicsit a mögötte Európa-csúccsal második olasz Rosolinót ünnepelte, rendkívül szoros, szinte csak centiken és századmásodperceken eldőlő csatát vívtak a 100 m-es férfi mellúszás középdöntősei a vasárnapi fináléba kerülésért.

Szabolcsi országos csúccsal tizenkettedik
[kerékpár] Szabolcsi Szilvia a 12. helyen végzett a pályakerékpárosok 500 méteres állórajtos időfutamában. Ideje, 35.778 másodperc, új országos csúcs. Az aranyérmet a francia Felicia Ballanger nyerte (Atlanta olimpiai bajnoka a repülőversenyben) 34.140 mp-cel az ausztrál Michelle Ferris (34.696) és a kínai Csiang Cuj-hua (34.768) előtt.

Supola és Csollány döntős
[torna] A visszavonulását fontolgató Supola Zoltán lólengésben - a második legmagasabb pontszámmal (9.787) - bejutott a szer döntőjébe. Csollány Szilveszter legerősebb szerén, gyűrűn 9.775 pontot kapott, így holtversenyben a selejtezők élén végzett.

Üzenhet olimpikonjainknak!
Az Országimázs Központ minden bíztató, bátorító szót eljuttat olimpikonjainknak, ha megírja a hajra.magyarok@orszagimazs.hu e-mail címre


 

 [origo] főoldal   Hírek   Időjárás   Internet + Komputer   Szórakozás + Program   Sport
 Üzleti Negyed   Játék   Család + Egészség   Kultúra + Művészet   Tudomány + Technika
 Autó   Utazás   mp3   Oktatás + Karrier   Online vásárlás   Netpincér   SzoftverBázis
 Könyváruház   Fórum   Társalgó   Apró   Telefonszám-tudakozó

 Keresés   [origo] s.k.   [origo]-térkép   Freemail   Súgó   Axelero   Médiaajánlat