Legfrissebb Versenynaptár Magyar csapat Eredmények Fotógaléria Paralimpia 

Írjon nekünk Társalgó Fórum [origo] s.k. Kattintson a hirdetésre!
LINKAJÁNLAT
olympic.org
Az olimpiai mozgalom website-ja
Paralimpia 2000
Sydneyben október 18. és október 29. között rendezik a XI. nyári paralimpiai játékokat


PARTNEREINK
 

 PARALIMPIAI HÍREK

Egy ezüst az utolsó előtti napon
Egy ezüstérmet nyertek a magyar versenyzők a paralimpia utolsó előtti versenynapján: Sánta Krisztián második lett 50 m-es gyorsúszásban az értelmi fogyatékosok között.
Újabb magyar úszóarany a paralimpián
Egy arany- és egy bronzérmet nyertek a magyar versenyzők a paralimpia pénteki versenynapján. A Majer Gábor, Sánta Krisztián, Rácz János, Szedő Tibor összeállítású 4x50-es vegyesváltó 1:58.17 perces világcsúccsal győzött. A korábbi rekordot (2:04.14 p) is a magyarok állították fel tavaly novemberben. A bronzérem Kovács Ervin (36.80 mp) nevéhez fűződik, aki az 50 m-es gyorsúszás S6-os kategóriájában lett harmadik.
Világcsúcsok és magyar bronz csütörtökön
Egy bronzérmet nyertek a magyarok a sydneyi paralimpia csütörtöki versenynapján: Orsós Mária harmadik lett távolugrásban az értelmi fogyatékosok között. Világcsúcsot ért el Sydneyben a brazil Roseanne Santos (súlylökés és diszkosz, F58), a dél-afrikai Fanie Lombaard (diszkosz, F42) és a nigériai Monday Emoghavwe (erőemelés, 67.5 kg). Az ausztrál Siobhan Paton már a negyedik aranyérmét nyerte úszásban (200 gyors, S14), ebből kettőt világrekorddal ért el.
Két világcsúcs, két arany
A magyar csapat megszerezte második és harmadik elsőségét Sydneyben, a paralimpián: Vereczkei Zsolt 50 méter, illetve Sánta Krisztián 100 méter háton egyaránt világcsúccsal szerzett aranyérmet. A csörgőlabda-válogatott szinte megtáltosodott: mindkét szerdai meccsét megnyerte.
Újabb három érem
Egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyarok a sydneyi paralimpia keddi versenynapján. Sánta Krisztián második, Szedő Tibor harmadik lett az 50 m-es pillangóúszás S14-es kategóriájában. Kovács Ervin a 100 m-es mellúszás S6-os kategóriájában a harmadik helyen végzett.
Magyar mérleg a féltávnál
A magyar küldöttség a sydneyi paralimpia első felében 1 arany-, 3 ezüst- és 10 bronzérmet szerzett, és - 121 ország közül - a 33. helyen áll a nemzetek éremtáblázatán. Hétfőn egy-egy ezüst- és bronzérmet nyertek a magyarok: a párbajtőrözők között Pálfi Judit második lett a B, Krajnyák Zsuzsa bronzérmet szerzett az A kategóriában.
Sánta ezüstöt nyert gyorsúszásban
Egy ezüstérmet nyertek a magyar fogyatékos sportolók a sydneyi paralimpia negyedik versenynapján: Sánta Krisztián második lett a 100 m-es gyorsúszás S14-es kategóriájában.
Tovább hull az éremeső Sydneyben
Öt bronzérmet nyertek a magyar fogyatékos sportolók a sydneyi paralimpia szombati versenynapján. Négy úszó - Pásztory Dóra (100 pillangó, S8), Engelhardt Katalin (50 pillangó S5), Sánta Krisztián (200 vegyes, S14), és Kovács Ervin (50 pillangó, S6) - mellett Ponyori Sándor távolugró (T20) folytatta a magyar sikersorozatot.
Éremeső hullott a magyarokra
Négy bronz-, valamint egy-egy arany és ezüstérmet nyertek a magyar versenyzők a paralimpia második versenynapján: az első érmet a vegyesúszó Becsey János gyűjtötte be második helyével, míg az első arany Pásztory Dóra nevéhez fűződik.
Koreai arannyal kezdődtek a versenyek
A paralimpia első bajnoka a koreai Kim Im Jun lett a nők 10 m-es légfegyver számában. Bíró Norbert ötödik helyezést ért el a 60 kg-osok között a paralimpiai cselgáncsversenyen. A nehéz sorsolást kapott asztalitenisz csapatunk felemás mérleggel zárta az első napot.
Ismét fellobbant a láng Sydneyben
Szerdán az ünnepélyes megnyitóval, az olimpiai láng meggyújtásával megkezdődött Sydneyben a világ legjobb fogyatékos sportolóinak 11. paralimpiája. A 18 sportág 550 versenyszámában sorra kerülő vetélkedés október 29-ig tart.
Teljes létszámban a magyar paralimpikonok
Szombaton a magyar küldöttség utolsó csoportja is megérkezett Sydneybe, a szerdán kezdődő paralimpiára. A nyolc kerekesszékes sportolót és négy kísérőt a kint élő magyarok fogadták a repülőtéren. Magyarországot összesen 70 sportoló és 15 kísérő képviseli a versenyeken.
Szekeres Pál viszi a zászlót a paralimpia megnyitóján
A jövő szerdán kezdődő sydneyi paralimpia megnyitóján Szekeres Pál, Atlanta kétszeres aranyérmese viszi a magyar zászlót. Az Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára kard- és tőrvívásban lett első négy évvel ezelőtt.
 

 [origo] főoldal   Hírek   Időjárás   Internet + Komputer   Szórakozás + Program   Sport
 Üzleti Negyed   Játék   Család + Egészség   Kultúra + Művészet   Tudomány + Technika
 Autó   Utazás   mp3   Oktatás + Karrier   Online vásárlás   Netpincér   SzoftverBázis
 Könyváruház   Fórum   Társalgó   Apró   Telefonszám-tudakozó

 Keresés   [origo] s.k.   [origo]-térkép   Freemail   Súgó   Axelero   Médiaajánlat