Szex
Egészség
Babázó
Társkereső
Szórakozás
Fórum
Óra - ékszer
Élet
Lélekbúvár
Társadalom
Tv-műsor
[origo] téka
Horoszkóp
Rendeljen ékszert!
Erotikus háttérképek

SztakiSzótár
Keresett kifejezés:
Linkajánlat

Fókusz Videó
DVD, mozi, szexshop, forgatások. Nem kíváncsi?

LuxX Videó
DVD és videókazetták nagy választékban. Rendelhet az interneten is!

Hogyan készítsünk szexlevest?
A stimuláló tulajdonságokkal bíró leves elkészítéséhez az alábbi hozzávalókra van szükséged...

Black Dream
Webáruház a sötét vágyaknak.

Szexinfo.hu
Szexuális felvilágosító, ismeretterjesztő anyagok.

Tantrikus erogén masszázs
Gyakorlati útmutató a Harmonet oldalain.

Szexterápia
Dr. Molnár Tamás szexuálpszichológus oldala

Az emberi szexualitás evolúciója
Jared Diamond: Miért élvezet a szex? című könyvéről

Szexi operátorlogok
Operátorlogók szerelem témakörben.

Global Sex Survey
A Durex világszex-felmérésének kérdőíve. Nézze meg az előző évek eredményeit is!


Gyorskeresés

Tabu az, amit azzá teszünk
2005. január 20., csütörtök, 17:08|Utolsó módosítás: 2005. február 9., szerda, 17:56

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A szexológusok véleménye megoszlik azzal kapcsolatban, szükségünk van-e szexuális segédeszközökre. Abban viszont mindenki egyetért, hogy - segédeszközökkel, vagy azok nélkül - fontos, hogy megismerjük a saját testünket. Ebben, a vágykeltésben, vagy a hosszú évek óta együttlévő párok szexuális életének színesítésében is segíthetnek a segédeszközök. "Minden rendes háztartásban van legalább egy vibrátor" - írják fórumozóink. De vajon ők honnan szerezték?


Álruhában, parókát öltve 1/3. oldal >>

Forrás: Orgazmus Service
Ajánlat
Pornósztárok ünnepnapja
A 9. Budapesti Erotika Kiállításról
Az erotika királynői
Interjú a legnagyobakkal: Michelle Wild, Maya Gold és Cony Ferrara...

Manapság fölösleges álruhában, parókát öltve úgy tenni, mintha nem mi mennénk be a különleges boltba, hiszen minden nagyváros tele van olyan üzletekkel, ahol háborítatlanul beszerezhetjük, amire kedvünk támad. Némelyik nőnek mégis meghaladja az erejét ez a feladat. Számukra a személytelenebb internetes vagy egyéb katalógus-áruházak kínálata és szigorú titoktartása a megoldás. Bármit megrendelhetünk, jellegtelen, diszkrét csomagban szállítják házhoz.

- írja Hilda Hutcherson, az Amit anyád sosem mondott el a szexről című könyv szerzője. A szexológusként is tevékenykedő írónő arra buzdítja olvasóit: szabaduljanak meg gátlásaiktól, mert elképzelhető, hogy nagyon is megéri. Szakértőként elsősorban tapasztalatlan betegeinek ajánlja az "eszközhasználatot".

Jómagam gyakran ajánlom a szeretkezés technikájában járatlan pácienseimnek, vegyenek maguknak valamilyen erotikus segédeszközt, mert azzal játszadozva többet tudhatnak meg önmagukról, mint hinnék. A félénk és csalódott nőknek szívesen felírnám receptre a csodálatos "rehabilitációs eszközt". Az orgazmust ismerő hölgyek pedig úgy tapasztalják, vibrátorral másféle, áthatóbb kéjérzet járja át őket, mint szeretkezéseik alkalmával.

Molnár Tamás szexuálterapeuta a saját oldalán olvasható cikkeiben hasonló véleményét fejti ki a szexuális segédeszközökkel kapcsolatban, mint amerikai kolleganője:

Ha van kedvük, nyugodtan kipróbálhatják! A vibrátorok csikló és hüvelyingerlésre egyaránt alkalmasak. Vannak speciálisan a G-pont ingerlésére kialakított vibrátorok is, ezek például fejleszthetik az orgazmuskészséget. (...) A gésa golyókat pedig keleti kultúrákban a szexuális orgazmuskészség és közösülési élvezet fokozására, tanulására alkalmazták először. A hüvelyi orgazmus készségének fejlesztésére is szolgálnak.

A különböző segédeszközök azonban nem minden partnerből azonos reakciókat váltanak ki. Éppen ezért beszerzésük és használatuk előtt minden esetben ki kell kérni a társ őszinte véleményét és csupán a teljes egyetértés mellett lehet elkezdeni közösen kihasználni a nyújtandó előnyöket.

Növelni és megtartani a potenciált

A szexológusunknak írt levelek között is gyakran felmerül a kérdés: ártanak vagy használnak-e a tárgyak?

Mivel nem mindig tudok a partneremmel szeretkezni, szeretnék műpuncit vásárolni magamnak. Ezt akkor is tudnám használni, ha nem vagyunk együtt. Ő egyetért velem, de eddig még nem használtam ilyet. Igaz, neki van péniszvibrátora, és szívesen használjuk azt szeretkezés közben. A művaginával való egyedüli gyakorlás növelheti-e a teljesítőképességet a barátnőmmel való szexuális együttlét során? Ha művaginát veszek, vibrátorosat vegyek? És síkosítót kell használnom hozzá?

Dr. Tóth Emese  szexológus szerint nem érdemes sablonokban gondolkodni. A nagyobb és több orgazmust okozó izgatás egyéni dolog, ezért egyénileg szoktak tippeket adni mindenkinek. Általánosságban annyit el lehet mondani, hogy a segédeszközök mind a nőknél mind pedig a férfiaknál tovább emelhetik a szex iránti érdeklődés és vágy fokát.

A művaginához kell zselé, magadat és az eszközt is többször be lehet kenni egy alkalommal. Nem szabad, hogy kidörzsöljön. Növelni és megtartani is lehet a potenciált ezzel a trenírozással, ezért alkalmas arra, hogy a férfiak a páros szex-szünetek ellenére is fenntartsák jó teljesítményüket és az élvezet magas fokát. Nagyméretű eszközt kell venni, hogy ne kelljen kézzel tartani! A jó művaginákhoz vibrátor is szokott lenni, esetleg hangokat is ad, ami külön is inspiráló lehet. Az eszközöket páros szexnél is lehet használni, lehet játszadozni velük. - írja a szexológus olvasónk kérdésére.

Testünk ismerete a fontos

Dr. Laczkó Katalint, az [origo] tanácsadóját is megkérdeztük, mit gondol a szexuális segédeszközök használatáról, és esetleges következményeiről. A doktornő a szélsőséges példákról beszélt:

Vannak nők, akik még ma is tabunak érzik akár csak testrészeik néven nevezését is - ők biztosan nem mennének be egy szexshopba. Vannak olyanok is, akik feleslegesnek érzik a férfiak jelenlétét az orgazmus elérésénél, ők bizonyára mindenféle eszközt megvásárolnak, és használnak is, azonban nem fordulnak szexológushoz, pszichoterapeutához. A szexualitás ilyenkor megreked a saját test szereteténél, és nem vezet férfi és nő mély érzelmi kapcsolatához, szerelméhez, szeretkezéséhez. Azon túl, hogy ez nem tekinthető egészséges érett pszichoszexuális magatartásnak, veszélye abban is áll, hogy ha véletlenül mégis férfival kerülnek intim helyzetbe, őt is "vibrátornak" vagy egyéb segédeszköznek tekinthetik. E két szélsőség között minden előfordul.

Az [origo] tanácsadója szerint saját testünk megismerésében segíthetnek a kellékek, de van, hogy tökéletesen elegendő a külső segédeszköz nélküli rendszeres maszturbáció, illetve az is, ha merünk beszélni a vágyainkról.

A meghitt, jó párkapcsolatban jól működő szexualitásnak nincs szüksége segédeszközökre. Nem annyira a segédeszköz használata fontos, mint saját testünk ismerete, és a maszturbáció. Ha a nő maga sem tudja, mi, hol és hogyan jó neki, honnan tudja azt egy férfi? A segédeszközöknél sokkal fontosabb lenne, ha egy pár meg tudná beszélni egymással igényeit, vágyait, és nem arra várna, hogy a másik kitalálja, mire is vágyik valójában.


1/3 következő oldal >>

1. Álruhában, parókát öltve

2. A leggyakoribb szexkellék: a vibrátor

3. Olvasóink írták...Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Zrt. © Minden jog fenntartvaFórum


Szexmasszázs

Milyen nő kell egy férfinek

Szexuális ajzószerek

12,8 cm az átlag?

Segítsetek, még szűz vagyok!

Milyen a jó pornófilm?


TIPP


szexportálok


szexvideók


óvszerek


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!

[origo] ABC

Ashole's erotika, Mellesleg, Golden Gate, Magyar lányok, Clio.hu, Pina.hu, Celebnet

Partnerek

Forrás: --

Forrás: Orgazmus Service

Forrás: [origo]