ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Jockey kitálal
2000. november 16., csütörtök, 13:14

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Larry Hagman, akit a Dallas című amerikai szappanopera ördögien gonosz texasi olajbárója, Jockey Ewing szerepében nézők milliói ismertek és utáltak meg egyszerre, könyvet ír az életéről.

Hagman jelenleg Todd Golddal, a US Weekly amerikai bulvárlap munkatársával dolgozik önéletrajzán Los Angelesben. A "Hello, Darlin': Tall (and Absolutely True) Tales About My Life" című könyv kiadási jogát, hat számjegyű összegért a Simon & Schuster szerezte meg. A most 69 éves színész azt ígéri, könyvében kendőzetlen őszinteséggel vall életének minden ismert, és kevésbé ismert részletéről; így többek között olvashatunk majd kábítószeres "élményeiről", Harley-Davidson motorjairól, és életmentő májműtétjéről. Hagman egy színpadi show összeállítását is tervezi a könyve alapján.

Larry Hagman anyja nyomdokait követve lépett a színészi pályára. Broadway-színészként kezdte, de az első igazi sikert 1965-ben az I Dream of Jeannie című tévésorozat főszerepe hozta meg számára, amely öt évig futott az NBC műsorán. Hagmant ettől kezdve sűrűn foglalkoztatta a televízió különböző sorozatokban, a Dallas egyik főszerepét azonban csak Lauren Bacall unszolására vállalta el. Ez volt élete legjobb döntése: az 1978-ban indult és 1991-ben véget ért szappanopera egy dúsgazdag texasi olajvállalkozó családról a világ egyik legnézettebb, hisztérikus rajongással övezett sorozatává nőtte ki magát, Hagman pedig - aki maga is texasi - az örök intrikus, éjjel-nappal Stetson kalapot viselő Jockey (Amerikában J.R.) szerepében a világ legnépszerűbb negatív tévéhősévé vált. Magyarországon a Dallas volt az első többszázrészes sorozat, amely péntek esténként nézők millióit ültette a képernyők elé. A nézők kedvenceikről egy ideig a Dallas színes magazinban olvashattak. A sorozatról készült egy amatőr, és rendkívül trágár szinkron-paródia, amelynek hatalamas a kultusza a hazai internetezők körében.

A sorozat lezárása utánHagman - aki 1988 és 1991 között a Dallas fő döntéseket hozó producere volt - újabb sorozatokban kapott szerepet, de "dzsokis" sikereit azóta sem tudta megismételni. Ő a Dallas-kultusz legfőbb életben tartója, miközben saját egészségi állapota - a túlzásba vitt ivás következtében - fokozatosan leromlott, olyannyira, hogy 1995-ben májátültetéssel tudták csak megmenteni az életét. Az utóbbi években számos reklámban, és néhány hollywoodi film mellékszereplőjeként láthattuk, Magyarországon legutoljára a Nixonban.

Ajánló:

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!