ok.hu





Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!



A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés









Németh Kristóf az [origo] Társalgójának vendége
2000. november 24., péntek, 11:07

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Németh Kristóf, a Barátok közt Gézája nemrég hagyta el a kórházat, ahol bevérzett hangszálait kezelték. A beszéddel tehát még hadilábon áll, de ez nem akadálya annak, hogy november 27-én 15 órától válaszoljon a Társalgóban az [origo] olvasóinak kérdéseire.

Németh Kristóf 1975-ben született Budapesten. Általános iskolában ismerkedett meg a színházzal, 13 évesen Szántó Erika kiválasztotta a Gaudiopolis című filmjének egyik főszerepére, majd ezt követően szerepelt Dömölky János Különbözöm, tehát vagyok című tévéfilmjében. Egy ideig vezette az Én is voltam gyerek című ifjúsági műsort a tévében, és játszott a Radnóti Színház Julius Caesar előadásában. A gimnáziumi évek alatt játszott a Karinthy Színházban, valamint számos tévé- és mozifilmben kapott szerepet. De az országos ismertséget a Szomszédok hozta meg számára, amelyben 3 évig szerepelt, mint Julcsi udvarlója. Közben megnyert 5 országos szavalóversenyt, valamint Kazinczy-díjat kapott, és leérettségizett - néhány vargabetű után - a Balettintézetben. Érettségi után felvételt nyert a Színház-és Filmművészeti Főiskolára, Benedek Miklós osztályába. Főiskolai tanulmányai alatt Tímár Péter Csinibaba című filmjének egyik főszerepét játszotta el. Első színházi rendezése Peter Shaffer Equus című darabja volt, ami a Színház-és Filmművészeti Főiskola Padlás színpadán volt látható. 1998-ban diplomázott színész szakon, majd felvételt nyert Babarczy László posztgraduális színházrendező osztályába, ahol tanulmányait jelenleg szünetelteti.

Diplomás színészként a Budapesti Kamaraszínházhoz szerződött, amelynek azóta is tagja. A 2000/2001-es színházi évadban három új bemutatóban is játszik, és rendezni is fog.

Tavaly, amellett, hogy szerepelt a Hippolyt című filmben az MTV1 Te jössz! című ifjúsági műsorának volt műsorvezetője 17 adáson keresztül, ugyanakkor az RTL Klub Reggelijét is vezette néhány alkalommal. Jelenleg a színház mellett a 92,9 Star FM rádió reggeli műsorát vezeti Palotás Petrával, amikor éppen nem a Barátok közt az ellenszenves Gézájának bőrébe bújik.

Németh Kristóf imádja a sportlövészetet, szabadidejében szeret utazni, horgászni. Az a meggyőződése, hogy előző életében Krétán élt. Évekkel ezelőtt egyezséget kötött orosztanárnőjével, aki azt ígérte, nem buktatja meg, ha három hónapig vegetáriánus koszton él. Azóta nem eszik húst. Ugyanakkor zenei mindenevő, de legfőképp a hip-hop-ot szereti.

Ajánló:

[origo]



Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva



Időjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
tovább



Fórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!