ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Megbénult a szórakoztatóipar Amerikában
2001. szeptember 12., szerda, 15:51|Utolsó módosítás: 2001. szeptember 12., szerda, 17:31

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Kedden Hollywoodban a nagy stúdiókban leállt a munka, több díjkiosztót elhalasztottak a terrortámadások miatt. Számos előadó, köztük Madonna lemondta keddi koncertjét, Floridában bezárt a Disney World, New Yorkban nem voltak előadások a Broadwayn és félbeszakadt a Fashion Week is.

A World Trade Centert és a Pentagont ért terrortámadások hírére megállt az élet az amerikai szórakoztatóipar fellegvárában, Hollywoodban. Az Emmy Awards, a televíziós díjak kiosztója eredetileg vasárnap (szeptember 16.) lett volna megtartva a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban, de az események hatására a gálát elnapolták. "Addig nem tűzünk ki új időpontot, míg nem tudunk többet a tragédia mértékéről" - nyilatkozta Jim Chabin, az Academy of Television Arts and Sciences (amerikai televíziós akadémia) elnöke. Az Emmy-díjak összes kísérőrendezvényét lefújták.

Kedd este közvetítette volna a CBS csatorna a Latin Grammy-díjak kiosztóját. A latin-amerikai, illetve latin-amerikai származású előadók elismerésére tavaly létrehozott gála színpadi díszleteit a támadások után nem sokkal lebontották, a nagyszabású rendezvény az idén elmarad.

A nagy hollywoodi stúdiók közül kedden a Universal, a Warner Brothers, a Sony Pictures bezárta kapuit, a dolgozókat hazaküldték.

Hollywood egyik legnépszerűbb turistalátványossága, a Hírességek járdája alig vonzott néhány embert, és az ajándékboltok is kongtak az ürességtől.

A Los Angeles-i Staples Centerbe meghirdetett Madonna-koncert elmaradt. A Black Crowes rockzenekar szintén nem lépett fel.

A Walt Disney Company bezárta két szórakoztató parkját, a floridai Walt Disney Worldöt és a dél-kaliforniai Disneylandet, illetve valamennyi üzletét Amerikában.

Az egész országban fogható tévétársaságok kivétel nélkül megszakították adásukat és az eseményekről tudósítottak, csakúgy, mint olyan híreket nem sugárzó adók, mint az ESPN, a VH-1 és a Music Television. Az NBC egy hétre felfüggesztette késő esti, Jay Leno, valamint Conan O'Brien vezette talk show-it. Kedden még a műsoraival rendre botrányt kavaró rádiós sztár-műsorvezető, Howard Stern is vigyázott a szájára.

New Yorkban a divatvilág egyik legrangosabb seregszemléjét, a hétfőn kezdődött Fashion Weeket berekesztették, új időpontban kerül megrendezésre. A metropolisz színházi negyedében, a Broadwayn az összes színház zárva tartott.

A Cannes-i után a világ második legjelentősebb filmes mustrája, a szeptember 15-ig tartó Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programja kedden szünetelt.

Eredetileg szeptember 21-én mutatták volna be az amerikai mozikban a Big Trouble című, Tim Allen főszereplésével készült vígjátékot, ám a gyártó cég a premiert bizonytalan időre eltolta, mivel a film egyik jelenetében egy repülőn elhelyezett bomba látható. A Sony Pictures pedig a Spider-Man beharangozó előzetesét vonta vissza, mert látható a filmben a World Trade Center.

Korábban:
Megdöbbent popsztárok

Ajánlat:
Pánik az Államokban - az [origo] különkiadása Amerika megtámadásáról

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!