ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Don Quijote és Einstein a Budapesti Őszi Fesztiválon
2001. október 16., kedd, 13:30|Utolsó módosítás: 2001. október 16., kedd, 13:52

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Október 19-én kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál programsorozata. A fővárosi kortárs művészeti seregszemle színházi találkozókkal, táncelőadásokkal, zenei koncertekkel, képző- és médiaművészeti programokkal várja az érdeklődőket.

A tízéves jubileumát ünneplő Budapesti Őszi Fesztivál a nagy színházújítóként számon tartott lengyel művész, Tadeusz Kantor Lehetetlen című kiállításával nyílik meg a Ludwig Múzeumban - mondta Máté Péter fesztiváligazgató.

A programsorozat keretében október 19-én, a nyitónapon kezdődik a Varga animációs fesztivál a Kultiplexben. Varga Csaba animációs filmjeiből (Help, Bestiák, Don Quijote) és a Varga Stúdió alkotásaiból nézhetnek az érdeklődők válogatásokat. A felnőtt blokktól elkülönítenek egy gyerekeknek szóló blokkot is, ahol a kicsiknek olyan sorozatokat vetítenek, mint az Auguszta és a Help rövidfilmek.Az észt filmnapok a Toldi moziban, a cseh Bohémia Fesztivál pedig az Örökmozgóban lesz.


Október 19-én lesz a svájci Carambole Tanz und Theater és az   Artus színház Einstein-álmok című darabjának magyarországi bemutatója is. Az egymástól függetlenül dolgozó művészek különböző időben és helyeken - Budapesten, Sopronban, Zürichben, Jeruzsálemben, Amszterdamban - hozták létre az alkotást.

November 2-tól 48 órán át játszanak folyamatosan majd a művészek Halász Péter Slicc című színdarabjának ősbemutatóján a Kálvária téren most megnyílt Városi Színházban.

A fesztivál kiemelt rendezvénye a közép-európai független színházak találkozója. Itt a Mozgó Ház Társulás, a Krétakör Színház mellett bolgár és lengyel együttesek is bemutatkoznak.
 
A Soros Stúdiószínházi Napok eseményén 12 előadás ad ízelítőt a kísérleti, illetve alternatív színházi produkciókból. A fellépő társulatok között szerepel a Duna Táncműhely, a Közép-Európa Táncszínház, a Bárka Színház, a Katona József Színház, valamint a Stúdió "K".

[origo]

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!