ok.hu





Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!



A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés









Frei Tamás nagyinterjú: Csak most, csak... nőknek
2001. november 16., péntek, 12:46|Utolsó módosítás: 2001. november 16., péntek, 12:48

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


Wimbledoni bajnoknak készült. Majd amikor rájött: nem ő lesz a legjobb, más irányba indult el Frei Tamás. A most harmincöt éves tévés az iker csillagjegyben született. Környezete azt állítja, tipikus példánya jegyének, bár ő nem hisz az asztrológiában. Mondhatjuk, burokban született. Gyerekkorát Pécsett töltötte, isteni, kalandos nyarakkal. Édesanyja elegáns családból származott - osztályidegen volt -, ezért sokáig nem tanulhatott tovább, ezzel szemben édesapja, akinek nem rótták fel, milyen famíliából érkezett, egyetemre járt. Később azonban ő is bűnt kővetett el: feleségül vette a társadalomból kirekesztett lányt. Pécsváradra "száműzték". A családba először Zsolt érkezett meg, majd szinte egy év múlva, 1966-ban Tamás.

A kissrác Frei májustól őszig az orfűi nyaralójukban töltötte a szünidőt. A napjai a vitorlázás és a kajakozás jegyében teltek. A Frei családban klasszikus amerikai nagybácsi is akadt, aki Baltimore-ban élt. 1956-ban azon a bizonyos teherautón a papa is ott ült, de az indulás előtt meggondolta magát. Tamás édesapja a későbbi években cégének Nyugat-Németországban kötött kitűnő üzleteket. Frei ezért - minden nagyképűség nélkül -, de már akkor Puma márkájú teniszcipőben ütötte a labdát, amikor az óriási nagy szám volt. Tizenhat-tizenhét éves volt, amikor úgy döntött: nem lesz teniszcsillag, és a tanulás felé fordult történelemtanára biztatására. A budapesti jogi egyetemre a legmagasabb pontszámmal került be, de időközben rádöbbent: a jog neki száraz.

Abban a pillanatban dőlt el Frei sorsa, amikor belépett a Magyar Rádió Pollack Mihály téri kapuján és ott a házi telefonkönyvből kinézte az ifjúsági osztály számát. Az első riportja nyerő lett: azokról a lányokról szólt, akik a képzőművészetiseknek aktot álltak. Majd a jogot hátrahagyva, a magas felvételi pontszámmal bejutott a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetébe. Idősebb tudósítókollégájának köszönheti, hogy ott állt a Reagan-Gorbacsov csúcstalálkozón. Frei azt vallja: Moszkva nyitotta ki a világra. Majd az Amerika Hangja ösztöndíjával került a tengerentúlra, Washingtonba. A hazai tévézést a Hankiss Elemér vezette MTV-ben kezdte, a Bánó András irányította Egyenlegben. Amikor az egész csapatot szélnek engedték, Frei nem maradt munka nélkül, a Nap-tévé műsorvezetője lett. Majd újra indult a Bánó-csapat, akkor az Objektívvel. Azt követően az MTV kettes csatornáján a Testközelbent készítette Frei és csapata, amely az egyes csatornán futó Juszt László-féle Kriminális közvetlen vetélytársa lett.

A Dossziét viszont már saját produceri irodája gyártotta (a köztudatba az ebola vírusról készített riporttal került be). Siker lett a Dosszié, várták a televíziónézők: most mivel rukkol elő Frei Tamás? Ennek a műsornak kapcsán kerültek ki először Budapest utcáira az amerikai típusú óriásplakátok, amelyek az új produkciót hirdették. Három évig futott a MTV-n a Dosszié, majd amikor több tízmilliós tartozása halmozódott fel a közszolgálatinak, Frei átszerződött az RTL Klubhoz, ahol a kereskedelmi tévé kérésére Új Dosszié néven folytatta az igen figyelemreméltó műsorát. Hosszas alkudozás után új produkciót indított, havonta jelentkezett a Riporter: Frei Tamás. Az elmúlt évek alatt Frei körülbelül hatvan nagy lélegzetű riportot készített, száz országban járt. A kereskedelmi tévével akkor váltak el útjaik, amikor a Bérgyilkosok címé riportfilmje után óriási botrány kerekedett. Juszt László ugyanis megvádolta: a bérgyilkos interjúalany statiszta volt. Az RTL Klubban fejek hullottak, Frei műsora megszűnt. Sőt, megfenyegették, heteket, hónapokat töltött a családjával az otthonuktól távol. Azóta először szólalt meg, csak a Playboy olvasóinak.

[origo]



Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva



Időjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
tovább



Fórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!