ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Hódítás ésszel: hogyan fűzzünk be okos nőket?
2002. február 21., csütörtök, 17:08

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Gondolja végig a következőket: a legjobb iskolákban végzett diákok ötvenhét százaléka manapság nő. Míg a férfiaknál ez az ötvenhét százalék az iskolából kimaradók aránya.

A múlt évben, először a történelemben, több nő iratkozott be jogi képzésre, mint férfi. Pedig nem is olyan régen, egészen 1970-ig a jogot tanulók több mint kilencven százaléka férfi volt. A Harvard Business School végzős női hallgatóinak száma több mint kétszeresére nőtt kevesebb, mint húsz év alatt; ma már eléri a harminc százalékot, és a növekedés még nem állt meg.

Eljutottunk oda, hogy a főiskolák mostanában csak úgy kapkodnak a férfiak után. A Berkeley-n 2000-ben a női gólyák száma már meghaladta a férfiakét. Két éve a neves pennsylvaniai liberális művészeti főiskolán, a Dickinsonon az elsőéveseknek csupán harminchét százaléka tartozott az erősebb nemhez. Robert Massa, a Dickinson felvételi bizottságának alelnöke állítja: "sokan azt mondják, abszurd, ha azt állítom, a fehér férfiak hozzájárulnának a sokféleséghez". Ahogy a USA Today nemrég írta, jó néhány iskola (például a Nashville-i Fisk Egyetem vagy a massachussettsi North Andoveri Merrimack Főiskola) szinte toborozza a férfi hallgatókat, hogy ellensúlyozza az igen magas női többséget.

És a férfiakat nem csak az akadémikus területeken darálták be. Egy 1999-es tanulmány szerint, amely a harminc év alatti, főiskolai végzettséggel nem rendelkező nők és férfiak szexuális szokásait és partnerkapcsolatait boncolgatta, a nők sokkal megbízhatóbbak és felelősségteljesebbek, ráadásul, ahogy a tanulmány írja, "tiszta és általában talpraesett terveik vannak a karrierlétrán való előrehaladáshoz". A férfiak ellenben nem tűnnek ilyen gyakorlatiasnak: amikor az előrelépésről beszéltették őket, céljaik között az olyan fennkölt ambíciók is szerepeltek, mint a lottófőnyeremény bezsebelése.

(PLAYBOY)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!