ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Pert nyert Naomi Campbell
2002. március 27., szerda, 13:05|Utolsó módosítás: 2002. március 27., szerda, 13:15

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Személyiségi jogi pert nyert Naomi Campbell brit szupermodell a Mirror című bulvárlap ellen. Az újság többször cikkezett Naomi nehéz természetéről és drogos kalandjairól.

A magánszféra megsértése miatt  3500 fontnyi (1,4 millió forint) kártérítésre kötelezte a londoni bíróság a Mirror című brit bulvárlapot, mivel az megsértette a szupermodell Naomi Campbell személyiségi jogait. Naomi azért nyújtotta be keresetét idén februárban, mert a lap több cikkében is figyelemmel kísérte kábítószeres kalandjait, és bizonyítékokkal támasztotta alá a modell nehezen kezelhető természetéről szóló híreket.

A modell bíróságra benyújtott nyilatkozata nagy port kavart, mivel Naomi beismerte benne, hogy valóban kábítószeres problémákkal küszködött néhány évvel ezelőtt. Azonban  - saját állítása szerint - hamarosan felismerte, hogy szabadulnia kell a drogoktól, és ehhez szakmai segítséget vett igénybe .

Csatlakozott a londoni Anonim Kábítószerezők terápiás csoportjához körülbelül egy évvel azelőtt, hogy tavaly februárban megjelent róla a Daily Mirrorban az első kompromittáló cikk. Az újság fotót is közölt a modellról, amint épp hazafelé indul a terápiás gyűlésről. Naomi elmondása szerint magas összeget fizetett azért, hogy megőrizhesse inkognitóját, ami úgy tűnik, teljesen felesleges volt, hiszen a bulvárlap kiteregette az ügyet. "Az anonimitás nagyon fontos tényezője a gyógyulásnak" - magyarázta Naomi. Amikor a lap ügyvédje megkérdezte tőle, hogy jogos volt-e őt nehéz természetűnek, sőt hisztérikának titulálni, a 31 éves modell határozott "igen"-nel válaszolt.

Naomi elsősorban a drog-ügy kiteregetése miatt neheztel a Daily Mirrorra. Állítása szerint az önbizalmát tépázta meg az eset, mellyel a lap súlyosan belegázolt a magánéletébe.

Két héttel korábban Campbell egy másik pert is megnyert. Ekkor korábbi személyi asszisztensét citálta bíróság elé hasonló okból: a volt alkalmazott intim információkat szivárogatott ki Campbellről egy színes magazinnak.

Naomi Campbell 15 éves kora óta modellkedik. Három évvel később ő lett az első fekete nő, aki megjelenhetett a francia Vogue divatmagazin címlapján.

Ajánlat:
Naomi Campbell hivatalos oldala

Fórum:
Meddig virágoznak a modellek?

Videoajánló:
Te is lehetsz topmodell

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!