ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Hofi-sorozat a Klubrádióban
2002. április 12., péntek, 8:42

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Hétfőtől kezdi sugározni a Klubrádió 95.3 a Hofi Géza-életműsorozatot. A heti egy adással és két ismétléssel jelentkező műsor gyakorlatilag a teljes életművet lefedi, sőt, még CD-n kiadatlan felvételeket is tartalmaz.


Arató Andrást, a Klubrádiót üzemeltető Monográf Rt. elnökét rendkívül fájdalmasan érintette Hofi Géza hirtelen halála. A humoristával éppen halála napján találkozott életében először, de már tíz perc után úgy érezte, mintha régóta ismerné. Hofival megegyezett az életműsorozat sugárzásáról, melynek jogai teljes egészében a Hungaroton tulajdonában vannak. A Klubrádió 95.3 azonban néhány héttel ezelőtt megállapodott a tulajdonossal a sugárzásról, de a végső döntéshez a művész beleegyezésére is szükség volt. Hofi Géza hozzájárult ahhoz, hogy teljes életművét a Klubrádió sugározza, mivel tetszett neki a rádió stílusa, hangvétele. Igaz, a sorozat indítását eredetileg április végére tervezték, de a művész halála miatt Arató András úgy érezte, Hofinak
már hétfőtől "szerepelnie" kell.

Így az első adás jövő hétfőn lesz hallható. Az egyes részeket hétfőnként 3-tól 4-ig sugározzák majd, ezen kívül két ismétlés is lesz, szombaton 4 és 5 között, illetve vasárnap reggel 11-től 12 óráig. Az adásokat Aczél Endre néhány perces bevezetője előzi meg, melyben az adott korról hangzik majd el néhány szó a könnyebb megértés kedvéért. Az életműsorozat egyébként kronológiai sorrendben hallható körülbelül 15 héten keresztül, az adások a felvételek sorrendjét követik. Arató elmondta azt is, noha bizonyára a közszolgálati rádiók is megemlékeznek majd valamilyen módon Hofi Gézáról, nem tart a konkurenciától, hiszen nyilván nem egy műsoridőben lesznek majd a közvetítések, másrészt aki a Klubrádiót hallgatja, azért azt hallgatja, mert azt szereti. A Klubrádióban egyébként tegnap délben megszólaló Nagy-Bandó András stílszerűen úgy fogalmazott, Hofi Géza biztosan azt mondaná, tíz nappal korábban járult az urnákhoz.


 

(Magyar Hirlap)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!